Tancuri second-hand de la Rheinmetall, aproape gata să ia calea Ucrainei

Tancuri second-hand de la Rheinmetall, aproape gata să ia calea Ucrainei

În aceeași zi în care ministrul federal de externe, Annalena Baerbock, (Verzi) s-a pronunțat în favoarea sprijinirii Ucrainei cu arme grele, CEO-ul concernului Rheinmetall, Armin Papperger, s-a oferit să furnizeze 50 de tancuri de luptă second-hand, de tip Leopard 1.

Acestea sunt tancuri vechi care au fost returnate la Rheinmetall și trebuie revizuite, relatează miercuri Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Tancul de luptă Leopard 1, după cum a spus directorul general Armin Papperger pentru Handelsblatt, este predecesorul lui Leopard 2, folosit în prezent de Bundeswehr.

„Primul Leopard 1 ar putea fi livrat în șase săptămâni”, a mai precizat Papperger. Condiția prealabilă pentru aceasta livrare este aprobarea guvernului federal.

Ministrul de externe Annalena Baerbock (Verzii) a subliniat luni, în marja unei reuniuni a miniștrilor de externe ai UE la Luxemburg, că Ucraina are nevoie de mai mult material militar – inclusiv de arme grele. „Acum nu este timpul pentru scuze, acum este timpul pentru creativitate și pragmatism”, a subliniat Baerbock.

Unii politicieni au ezitat cu privire la propunerile de la începutul săptămânii, deși conștientizarea că Ucraina are nevoie de mai multe echipamente militare grele a predominat în partide.

„Nu ar trebui să ne lăsăm înhămați la cărucioarele industriei, care acum vrea să vândă niște bunuri de mult amortizate”, a declarat Marie-Agnes Strack-Zimmermann, președinta Comisiei de Apărare și președinta facțiunii liberalilor din Bundestag, pentru Die Welt.

„Este important să examinăm ce ajută cu adevărat Ucraina”, a adăugat ea.

Foto: Wikimedia Commons

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.