Ce se ÎNTÂMPLĂ în punctele de trecere a frontierei. Tot ce trebuie să știți

Ce se ÎNTÂMPLĂ în punctele de trecere a frontierei. Tot ce trebuie să știți

Poliţiştii de frontieră sunt pregătiţi pentru afluxul de călători din punctele de trecere a frontierei generat de Sfintele Paști și minivacanța de 1 Mai, se arată într-un comunicat de presă al I.T.P.F. Oradea, de care aparține și județul Arad.

Astfel, au fost dispuse o serie de măsuri, menite să fluidizeze traficul şi să reducă timpul de aşteptare.

„Având în vedere că în perioada următoare se celebrează Sărbătorile Pascale, urmate de minivacanța de 1 Mai, din experiența anilor anteriori, se estimează o creștere a traficului de persoane și mijloace de transport în punctele de trecere a frontierei la graniţa cu Ungaria. În acest sens, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea va dispune toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpului de aşteptare şi asigurarea unui control operativ”, se arată într-un comunicat de presă al I.T.P.F. Oradea.

Astfel, s-au luat măsuri de suplimentare a personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi de creştere a numărului arterelor de control din punctele de frontieră, în limita configuraţiei acestora. Este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei şi în cele mai aglomerate, în funcţie de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare/ieşire şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

         Restricții de circulație pentru automarfare pe teritoriul Ungariei

În urma schimbului de informaţii cu autorităţile de frontieră din Ungaria, acestea au precizat că în perioada 27.04.2019 ora 23.00 (ora României) – 28.04.2019 ora 23.00 (ora României), precum şi în data de 30 aprilie, începând cu ora 23.00 şi până 1Mai ora 23.00, circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, cu excepţia transporturilor de animale vii şi de produse perisabile, va fi restricţionată de autoritatile maghiare, ca urmare a sărbătoririi Paștelui Ortodox şi a Zilei Muncii.

În perioadele menţionate, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la finalizarea intervalului pentru care au fost stabilite restricţii de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria.

În intervalul orar menţionat, traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfăşura în condiţii normale.

Recomandări

La ridicarea restricţiilor, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea recomandă şoferilor de automarfare și participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

De asemenea, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line dezvoltată și pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

„În acest sens, apelăm la înţelegerea celor care tranzitează frontiera în această perioadă şi precizăm că au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpilor de aşteptare şi că depunem toate eforturile în vederea asigurării unui echilibru între securitatea cetăţenilor şi fluenţa traficului de călători”, precizează reprezentanții I.T.P.F. Oradea.

Iată care sunt punctele de frontieră existente la graniţa cu Ungaria:

Pe frontiera româno-ungară:

  • pe raza jud. Timiş: T.F. Cenad – Kiszombor;
  • pe raza jud. Arad:  T.F. Nădlac – Nagylak

P.T.F. Nadlac II- Csanadpalota

P.T.F. Turnu – Batonnya;

P.T.F. Vărşand – Gyula

  • pe raza jud. Bihor: T.F. Salonta – Mehkerek;

P.T.F. Borş – Artand;

P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany;

P.T.F. Săcuieni – Letavertes

  • pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni – Vallaj;

P.T.F. Petea – Csengersima.

Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde aceștia pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

Informaţii privind punctele de trecere a frontierei sunt disponibile pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră Române: www.politiadefrontiera.ro.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.