Ce se ÎNTÂMPLĂ la PUNCTELE de TRECERE a FRONTIEREI?

Ce se ÎNTÂMPLĂ la PUNCTELE de TRECERE a FRONTIEREI?

Deputatul arădean Farago Petru le-a adresat o întrebare lui Carmen Daniela Dan, ministrul Afacerilor Interne şi lui Teodor-Viorel Meleşcanu, ministrul Afacerilor Externe, pe tema punctelor de trecere a frontierei din judeţul Arad.

Prin acest demers, deputatul UDMR doreşte clarificarea viitorului celor patru puncte de trecere a frontierei deschise în judeţul Arad în luna februarie a acestui an.

„Conform informaţiilor neoficiale, punctele de trecere a frontierei Iermata Neagră – Dénesmajor, Grăniceri – Elek, Variaşu Mic – Dombegyház şi Nădlac – Csanádpalota vor funcţiona doar până în luna iunie cu actualul program de o zi pe sfârşit de săptămână. De asemenea, nu este de omis faptul că – în afara cheltuielilor din bugetul central pentru deschiderea acestor puncte de frontieră – pentru realizarea infrastructurii rutiere din zonele respective administraţiile comunelor în cauză precum şi Consiliul Judeţean Arad au cheltuit peste 30 milioane de lei”, arată deputatul arădean într-un comunicat de presă.

Având în vedere cele de mai sus, Faragó Petru doreşte să afle, pentru opinia publică a judeţului Arad, următoarele:

– Dacă se intenţionează păstrarea ca operaţional al tuturor celor patru puncte de trecere de frontieră şi după expirarea termenului din iunie?

– Dacă nu, care dintre ele vor fi deschise?

– Traficul înregistrat de la inaugurare ar justifica extinderea programului şi în afara zilelor de week-end. Acest lucru se află în vedere?

– Având în vedere caracterul bilateral al problemei, au existat sau există contacte cu instituţiile corespondente din Ugaria? Dacă da, care este rezultatul acestora?

Deputat Farago Petru a depus întrebarea în scris, răspunsul solicitându-l de asemenea în scris. Termenul pentru primirea răspunsului este 24 mai.

Cei interesaţi pot consulta textul complet al demersului parlamentarului aici: http://www.cdep.ro/interpel/2017/i752A.pdf

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.