Ce spune Parchetul despre perchezițiile de la Inteco Holding / UPDATE: Două persoane au fost reținute

Ce spune Parchetul despre perchezițiile de la Inteco Holding / UPDATE: Două persoane au fost reținute

Biroul  de  Informare  şi  Relaţii Publice  din  cadrul Parchetului  de  pe  lângă  Tribunalul  Arad face precizări cu privire la perchezițiile efectuate joi dimineața la balastiera Inteco Holding de la Horia, la alte puncte de lucru ale aceleiași firme și la domiciliul unui bărbat din Sebiș.

„La nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad se desfăşoară cercetări penale faţă de  reprezentanţii legali ai unei societăţi comerciale,  cu privire la comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, executare de activități miniere fără permis sau licență de concesiune, executare de lucrări pe ape sau care au legătură cu apele fără avizul de gospodărire,  încălcarea obligaţiilor de desfiinţare a lucrărilor şi aducerea terenului la starea iniţială.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că în perioada 2020-2021 suspecţii au exploatat 1.094.394 tone agregate minerale fără a deţine permis, autorizație de mediu, respectiv aviz sau autorizaţie de gospodărire a apelor, de pe un teren aflat în extravilanul loc.Horia, com. Vladimirescu, jud. Arad, agregate minerale care au fost ulterior comercializate, omiţându-se evidenţierea în actele contabile ori în alte documente a operaţiunilor comerciale sau a veniturilor astfel realizate, creându-se bugetului de stat un prejudiciu de 3.027.638 lei, la care se adaugă un prejudiciu rezultat din neplata redevenţelor, în sumă de 167.995, 958 euro. În cauză organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad – Serviciul de Investigare a Criminatăţii Economice au administrat un probatoriu complex, au desfăşurat un număr de șase percheziţii domiciliare, activităţile de urmărire penală fiind sprijinite de UTAI Timişoara – Biroul de Analiză a Informaţiilor Arad, Serviciul Operaţiuni Speciale Arad, Serviciul Acţiuni Speciale Arad”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului  de  pe  lângă  Tribunalul  Arad.

UPDATE „În urma perchezițiilor desfășurate astăzi, 6 aprilie, de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au fost ridicate bunuri și documente cu valoare probatorie. În urma audierilor, au fost reținuți doi bărbați, de 47 și 72 de ani. Activitățile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și Unității Centrale de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române. Perchezițiile au fost desfășurate împreună cu polițiștii Serviciului Criminalistic și Serviciului pentru Acțiuni Speciale – IPJ Arad”, precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Arad.

Citeşte şi:

Descindere și percheziții la o BALASTIERĂ din județul Arad (VIDEO). UPDATE: Vizat este omul de afaceri Ovidiu Palcu

  1. […] Ce spune Parchetul despre perchezițiile de la Inteco Holding / UPDATE: Două persoane au fost reți… […]

    Raspunde
  2. NIMIC nu spune!!!!!!!!!!!!!!
    Asa cum am preconizat,își cere scuze de la celebrul om de afaceri!!!!!
    E de ajuns un apel telefonic de la mai marii urbei ca sa se aleaga praful de „dosar”.Urmeaza campania electorala si PNL are nevoie de bani.
    Simplu!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.