Cinci traficanți de droguri arestați și alți trei puși sub măsura arestului la domiciliu

Cinci traficanți de droguri arestați și alți trei puși sub măsura arestului la domiciliu

O grupare infracţională specializată în trafic de droguri a fost destructurată la începutul acestei săptămâni, cinci dintre membrii grupării fiind arestați iar pentru alți trei fiind dispusă măsura arestului la domiciliu.

În urma perchezițiilor efectuate la data de 4 apriliede polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, au fost descoperiți și ridicați peste 20.000 de lei și 3.000 de euro, droguri de risc, de mare risc și substanțe psihoactive, un pistol cu gaze, supus autorizării, un cântar electronic de mare precizie și peste 7.000 de țigarete (38 de cartușe) netimbrate.

La data de 4 aprilie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea a 8 persoane bănuite și măsura controlului judiciar, față de 3 persoane bănuite, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe psihoactive, fără drept.

La data de 5 aprilie, la propunerea formulată de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad a dispus arestarea preventivă a cinci bănuiți și măsura arestului la domiciliu față de trei bănuiți, pentru 30 de zile.

În perioada ianuarie – aprilie a.c., în județul Arad, ar fi acționat o grupare specializată în procurarea, deținerea în vederea comercializării, fără drept, de droguri de risc și de mare risc, precum și substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive către consumatori din acest județ, activitate în urma căreia ar fi fost obținute venituri.

Acțiunea desfășurată în cursul zilei de marți a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și Inspectoratului de Poliție Județean Arad, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și de Biroul Tehnic și Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate  beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.