Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra un palton de lână

Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra un palton de lână

Găsirea unor paltoane de damă sau de bărbați potrivite se aseamănă mult cu o întâlnire. Găsirea a ceva care merită să fie purtat pentru câteva luni solide necesită multe căutări, multe încercări, să știți ce vă place și, uneori, un pic de noroc.

Aceste paltoane de damă sau de bărbați din lână – fie că sunt paltoane cu un singur nasture sau cu doi – vă vor ține de cald și, în același timp, vor adăuga un element șic și de clasă unei garderobe moderne. Având în vedere caracterul lor atemporal, vor putea fi purtate și în anii următori. Selecția de paltoane de damă sau de bărbați de pe piață în acest moment este cel puțin aglomerată, așa că iată câțiva factori pe care trebuie să-i luați în considerare înainte de a investi în ceva ce veți purta tot sezonul.

O notă despre preț: deși există o mulțime de paltoane de damă sau de bărbați accesibile, vă sfătuim să investiți într-o piesă confecționată cu țesături de înaltă calitate și cu o siluetă bine croită.

Desigur, nu toată lumea poate da un întreg salariu pe un cardigan de damă din cașmir de la Saint Laurent, dar un palton bun ar trebui să fie o investiție – ceva ce vă face plăcere să purtați în fiecare zi. Paltoanele care nu se potrivesc bine nu sunt măgulitoare, iar țesăturile ieftine și urâte nu vă vor face să vă întoarceți la achiziția dvs. peste câteva sezoane – așa că asigurați-vă că îl încercați înainte de a cumpăra și că vi se potrivește perfect.

Cum să găsiți un palton care să se potrivească stilului dvs.

Cele mai multe modele de paltoane de damă sau de bărbați de iarnă rezistente provin din două surse de inspirație de lungă durată în materie de îmbrăcăminte – ceea ce purtau militarii și ceea ce purtau femeile sau bărbații înstăriți de odinioară.

Mulți designeri au preluat influența acestor modele clasice și le-au transformat în piese contemporane – cum ar fi jachetele cu glugă din lână sau parka pentru oamenii de aer liber reimaginate în țesături frumoase de camel. Deși există o mulțime de piese hibride, ar trebui să vă gândiți la o singură siluetă (sau, să fim realiști, poate două sau trei) pe care v-ați putea vedea purtând-o la nesfârșit, fără să vă plictisiți.

O haină de iarnă ar trebui să fie ca un iPhone – atât de pragmatică și subtil de elegantă încât aproape că uitați de ea atunci când o purtați, dar îi simțiți lipsa când trebuie să vă lipsiți de ea. Nu că o haină de iarnă ar putea chema un Uber, dar ați înțeles ideea – dacă aveți de gând să „apăsați pe trăgaci”, ar trebui să vă placă la nebunie.

Atunci când cumpărați îmbrăcăminte exterioară, nu uitați cum arată restul garderobei dumneavoastră. Dacă aveți o mulțime de culori marine, negre și gri, atunci ar fi logic ca paltonul dvs. să urmeze acest model sau să meargă împotriva curentului într-un mod complementar. O haină contrastantă în alb, cămilă, houndstooth sau carouri ar fi o piesă de rezistență excelentă pentru garderoba oricui.

În mod ideal, haina dvs. ar trebui să vă vină un pic mai mulată, dar cu spațiu pentru a suprapune hanorace cu glugă, pulovere, helance sau jachete mai ușoare pe dedesubt. În timp ce hainele destructurate și ușor supradimensionate au un moment de glorie, nu uitați că sunteți în căutarea a ceva ce puteți purta an de an, nu a unei piese la modă pentru un singur sezon.

Haina ar trebui, de preferință, să se așeze perfect pe umeri, iar mânecile ar trebui să se oprească acolo unde se opresc încheieturile mâinilor dvs.. Deși unor designeri le place să exagereze proporțiile, o bună regulă de bază este ca tivul să se termine undeva în jurul genunchilor. Un palton este o achiziție destul de importantă, așa că nu ar avea sens să alegeți ceva ce nu veți purta mai mult de un sezon. Optați pentru ceva la fel de rezistent la tendințe pe cât este de rezistent la intemperii.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.