Date OFICIALE: Imunitatea naturală, dobândită ca urmare a trecerii prin boala COVID-19, IGNORATĂ de autorități

Date OFICIALE: Imunitatea naturală, dobândită ca urmare a trecerii prin boala COVID-19, IGNORATĂ de autorități

Cifrele oficiale, oferite la solicitarea NewsAr.ro, arată că imunitatea naturală, dobândită ca urmare a trecerii prin boala COVID-19, este ignorată de autorități deși datele arată că ar fi superioară.

Diferența făcută de autorități în privința perioadei de valabilitate a certificatului verde între persoanele imunizate pe cale naturală și cele vaccinate provoacă polemici aprinse. Și pe bună dreptate.

Pentru prima categorie, situația este clară: nu mai mult de 180 de zile de la data primului rezultat pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2. Pentru persoanele vaccinate, termenul de valabilitate al certificatului verde este 30 iunie 2022, care poate însemna, în funcție de terminarea schemei complete de vaccinare, și o valabilitate de peste un an.

Certificatele eliberate sunt valabile astfel:

– certificatele de vaccinare: până la data de 30 iunie 2022;

– certificatele de testare: 48 ore pentru testul antigen rapid și 72 de ore pentru testul RT-PCR;

– certificatele de vindecare: 180 de zile de la data primului rezultat pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2, înregistrat în platforma informatică „Corona-forms”.

Pe ce s-au bazat autoritățile când au luat decizia de a face această diferență nu știm exact. Ceea ce știm însă este faptul că nu s-au bazat pe datele pe care le au la dispoziție și pe care doar trebuiau să le coreleze ca să concluzioneze că diferențierea este cel puțin absurdă.

Cifrele vorbesc de la sine

Despre imunitatea naturală, dată de trecerea prin infecția cu SARS-CoV-2, cifrele vorbesc de la sine.

Pe plan local, din cei 41.771 de arădeni infectați cu noul coronavirus de la debutul pandemiei și până în prezent s-au reinfectat doar 203 persoane. Iar din cele 1.598 de decese raportate în județul Arad a fost înregistrat un singur deces la o persoană reinfectată.

„Din totalul persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul județului Arad s-au reinfectat un număr de 203 persoane. Din numărul total de decese raportate de unitățile sanitare/medicii de familie a fost înregistrat un singur deces la o persoană reinfectată”, a precizat pentru NewsAr.ro Mihaela Cîtu, medic epidemiolog în compartimentul SCEBT din cadrul Direcției de Sănătate Publică Arad.

Pe plan național, în cei aproape doi ani de zile de pandemie s-au reinfectat doar 10.408 români din cei peste 1.780.000 infectați inițial cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), din cele 57.153 de decese raportate de la debutul pandemiei până la data prezentă, doar 103 decese au fost înregistrate la persoane reinfectate.

Peste 140.000 de români vaccinați infectați cu SARS-CoV-2

Potrivit analizei INSP făcută publică în cursul lunii noiembrie, peste 140.000 de români vaccinați cu ambele doze împotriva COVID-19 s-au infectat cu SARS-CoV-2 și 1.264 au decedat. Datele se referă la perioada 25 decembrie 2020 – 31 octombrie 2021.

După doza „booster”, în perioada 28 septembrie 2021 – 31 octombrie 2021, un număr de 4.559 de persoane au avut un test pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2, iar 21 dintre acestea au murit.

Foto: Arhivă

  1. […] post Date OFICIALE: Imunitatea naturală, dobândită ca urmare a trecerii prin boala COVID-19, IGNORATĂ… appeared first on […]

    Raspunde
  2. degeaba daca imunitatea de boala nu intereseaza financiar. altele sunt interesele banii din vaccin!!

    Raspunde
  3. Va bateti gura de pomana

    Raspunde
  4. cata vreme se moare vor fi declarati morti de Covid. e noua gripa care pentru 80 la suta dintre noi nu e mare lucru. prilej de a pune capastru omenirii

    Raspunde
  5. nu exista interes pentru imunitatea naturala. nu este profitabila.

    Raspunde
  6. […] Date OFICIALE: Imunitatea naturală, dobândită ca urmare a trecerii prin boala COVID-19, IGNORATĂ… […]

    Raspunde
  7. sunt atatea vaccinari care dau imunitate pe viata.ex.vaccinul anti poliomelitic sau alte vaccinuri contra tetanusului,rubeolei tusei convulsive,etc.dar foamea de bani a fost mai putrenica

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.