Ce trebuie să știți înainte de a vă cumpăra un monitor de PC CRT

Ce trebuie să știți înainte de a vă cumpăra un monitor de PC CRT

Monitoarele de calculator au evoluat de-a lungul anilor, iar calitatea imaginii a urmat acest lucru.  De asemenea, conectorii evoluează pentru a ține pasul cu cerințele noilor tehnologii de afișare.

Ce este un monitor?

Un monitor este un dispozitiv de afișare, precum un ecran de televizor, care interpretează și afișează semnalul grafic de ieșire de la placa grafică a computerului și îl afișează pe ecran.

Acest lucru vă permite să vizualizați interfața de afișare pentru a interacționa cu computerul folosind diverse periferice, cum ar fi un mouse sau o tastatură, de la dispozitive de ieșire precum plăcile grafice.

Ce este un monitor PC CRT?

Cunoașterea diferitelor tipuri este benefică pentru a înțelege mai bine ce este un monitor PC.

Acum că știm că un monitor este un periferic de ieșire care afișează grafic datele computerului sau semnalul video de ieșire procesat, putem vedea cum pot fi diferite unul de celălalt.

Tehnologia de afișare în diverse aplicații a evoluat, împărtășind aceeași tehnologie de bază. Atât televizorul, cât și ecranul calculatorului au început să utilizeze tubul cu raze catodice (CRT) în vid.

Acest tip de monitor PC necesită mai multă energie și electronică pentru a funcționa. O mare parte din circuitele analogice erau greoaie și ocupau mult spațiu, având un ecran de dimensiuni reduse față de standardele actuale.

Spre deosebire de un Alienware monitor, un monitor clasic PC CRT necesită o anumită distanță între zona ecranului și tunurile de electroni de la capătul gâtului, ceea ce duce la o parte din cerințele mari de spațiu.

Așadar, în afară de faptul că sunt grele, voluminoase și dure pentru ochi, ele au de fapt un unghi de vizualizare decent.

Celălalt dezavantaj evident este faptul evident că nu ar putea fi folosit pentru un monitor de laptop.

Modul în care funcționează depinde de tipul de componente CRT și de modul în care acestea lucrează împreună pentru a oferi un rezultat similar. Un monitor CRT (tub cu raze catodice) funcționează prin preluarea informațiilor de la diferitele PCB-uri electronice care au procesat semnalul primit de la placa de afișare a computerului.De acolo, procesarea și împărțirea culorilor cu un semnal trimis la placa de bază a tubului CRT conectată la partea din spate a tubului CRT. Tunurile de electroni pentru fiecare culoare lansează electroni pe o zonă de fosfor pentru culoarea specifică aferentă.

Masca de umbră

O mască de umbră este un strat de protecție cu găuri aliniate la zonele fosforescente specifice unde trebuie să lovească electronii, împiedicând astfel ca electronii să aterizeze într-un loc nepotrivit. Se poate spune că masca de umbră previne, în esență, problemele de puritate a culorii.

Masca de umbră este construită din metal și, din acest motiv, este influențată de câmpurile magnetice. De aceea, o bobină de demagnetizare este montată în jurul zonei frontale a CRT-ului, unde se află masca de umbră, și este pornită pentru un scurt moment de fiecare dată când monitorul este pornit pentru a demagnetiza masca de umbră, prevenind astfel problemele de puritate a culorilor.

Bobine de deflexie

Dacă nu ar fi existat un set de bobine de deviere amplasate la gâtul CRT-ului, fasciculele de electroni ar fi tras pur și simplu într-un singur punct în centrul ecranului de pe traiectoria inițială de tragere a tunurilor de electroni.

Bobinele de deflexie sunt alimentate de circuitele electronice ale unui monitor PC CRT pentru a face ca acestea să fie trase în direcția corectă. Aspectul vertical de deflexie al CRT-urilor este denumit cadru, iar cel orizontal este denumit linie. Fasciculele sunt direcționate de sus, de la stânga la dreapta, în linii succesive până în partea de jos a ecranului pentru a completa un cadru total.

Anodul final

Un anod suplimentar de înaltă tensiune, numit anod final, este atașat la partea laterală a CRT-ului pentru a ajuta la accelerarea electronilor spre straturile de fosfor din interiorul sticlei din zona de afișare.

Transformatorul de ieșire de linie

Această tensiune de aproximativ 55 până la 60 kV este produsă de un transformator de ieșire de linie situat pe placa de circuite a șasiului principal. Acest transformator furnizează, de asemenea, o tensiune înaltă, de până la 600 de volți, pentru a ajuta la focalizare, care este conectată prin intermediul plăcii de bază a tuburilor și furnizată la grila de control G3.

De asemenea, acesta produce tensiunile pentru grilele de control G1 (luminozitate) și G2 (tensiune de întoarcere), care afectează luminozitatea imaginii sau previn liniile de întoarcere sau, respectiv, întreruperea luminozității. O tensiune pentru încălzitorul catodic este, de asemenea, furnizată de transformator.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.