Vârsta de pensionare, redusă pentru arădeni

Vârsta de pensionare, redusă pentru arădeni

Cetățenii care au trăit cel puțin 30 de ani în Arad, Vladimirescu, Horia, Cicir și Mândruloc ar putea ieși anticipat la pensie fără penalizări, din cauza poluării Combinatului Chimic Vladimirescu.

Propunerea legislativă care le-ar permite arădenilor să iasă mai repede la pensie, inițiată de deputații PNL Glad Varga și Sergiu Bîlcea, a primit avizul favorabil al Consiliului Legislativ şi al Comisiei pentru Mediu din Senat. „Veşti bune cu privire la propunerea legislativă pe care am iniţiat-o alături de colegul meu deputat Sergiu Bîlcea, ce prevede pensionarea anticipată cu doi ani, fără penalizare, din cauza expunerii la poluarea generată de Combinatul Chimic Vladimirescu, care a primit avizul favorabil al Consiliului Legislativ şi al Comisiei pentru Mediu din Senat. În perioada următoare vor avea loc dezbateri ale proiectului în celelalte comisii de specialitate din Senat, pentru obţinerea avizelor şi, de asemenea, până la 22 februarie 2023, se pot depune amendamente la textul propunerii”, a declarat Glad Varga.

„Proiectul de lege este un act de dreptate, în sensul în care arădenii trebuie să beneficieze de prevederile legale referitoare la zone poluate. Așa cum a arătat împreună cu Glad Varga, Combinatul Vladimirescu a produs o poluare de durată, cu efecte negative, care îndreptățesc cetățenii să beneficieze de toate prevederile legale de care beneficiază și oamenii din alte zone afectate de poluare”, a spus Sergiu Bîlcea.

Detalii privind parcursul procedural al propunerii legislative pentru modificarea art.65, alin.(5) din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice sunt disponibile aici: https://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.