Cea de-a IX-a ediție a Galei Naționale a Voluntarilor va avea loc la Arad

Cea de-a IX-a ediție a Galei Naționale a Voluntarilor va avea loc la Arad

Voluntarii care schimbă în bine România vor fi premiați la Gala Națională a Voluntarilor 2020.

Federatia VOLUM anunta lansarea celei de-a IX-a editii a Galei Nationale a Voluntarilor, eveniment de referinta pentru sectorul voluntariatului din Romania care premiaza anual oamenii si organizatiile care schimba in bine Romania zi de zi. Festivitatea de premiere se va desfasura la Filarmonica de Stat din Arad in data de 13 martie 2020 si este organizata impreuna cu Asociatia Cetatea Voluntarilor Arad.

Gala Nationala a Voluntarilor (GNV) are un rol-cheie in promovarea voluntariatului din Romania, dar si pentru recunoasterea voluntarilor si organizatiilor care desfasoara activitati de voluntariat. In cele 8 editii anterioare Gala a premiat peste 800 de voluntari si 100 de organizatii si institutii publice, aducand impreuna reprezentanti ai sectorului ONG, business si guvernamental intr-un mod inedit.

In 2020, GNV aduce o componenta de sustinere a comunitatilor locale, fiind gazduita pentru prima oara la Arad si co-organizata impreuna cu una dintre organizatiile membre ale Federatiei VOLUM (Asociatia Cetatea Voluntarilor Arad).  Astfel, Federatia doreste sa sublinieze rolul critic al comunitatilor in dezvoltarea voluntariatului din Romania si sa ofere in fiecare an posibilitatea unui alt oras sau unei alte regiuni sa fie gazda voluntariatului national.

GNV se bazeaza pe o competitie transparenta la nivel national, fiecare organizatie non-profit din Romania care lucreaza cu voluntari avand posibilitatea de a nominaliza voluntari sau proiecte de voluntariat, conform regulamentului. Toate nominalizarile sunt analizate de catre un juriu extern format din reprezentanti ai partenerilor, sponsorilor si altor organizatii de marca din sectorul ONG din Romania. Din juriu nu fac parte organizatorii, dar nici membrii Consiliului Director al Federatiei.

Competitia se deruleaza in perioada 4 februarie – 13 martie 2020 online, conform regulamentului disponibil pe site-ul Galei – www.galavoluntarilor.ro.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.