Cea mai mare comunitate a românilor din străinătate, către Klaus Iohannis: „Aţi promis că veţi schimba ambasadorii!”

Cea mai mare comunitate a românilor din străinătate, către Klaus Iohannis: „Aţi promis că veţi schimba ambasadorii!”

Cea mai mare comunitate de români din străinătate ia atitudine ca urmare a incidentelor înregistrate la vot.

Asociaţia Românilor din Italia îi cere preşedintelui ales, Klaus Iohannis, schimbarea Ambasadorului României de la Roma, Dana Constantinescu. În opinia membrilor asociaţiei, aceasta se face vinovată de „îngrădirea dreptului la vot a românilor din Roma şi din alte oraşe, deteriorarea gravă a imaginii României şi a românilor din Italia, neîndeplinirea sarcinilor care îi revin în calitate de Ambasador, daune fizice suportate de românii bătuţi de către poliţie şi alte acuzaţii la fel de grave.”  

Asociaţia Românilor din Italia a dat publicităţii o scrisoare deschisă în acest sens.

„Domnule preşedinte Klaus Iohannis, aţi promis că veţi schimba ambasadorii din ţările unde românii au fost umiliţi la cozi. În Italia am fost foarte umiliţi.

Asistăm în aceste zile la schimbările istorice la nivel politic din România. Câţiva dintre noi, români din Italia, am cerut printr-o scrisoare deschisă celor doi Preşedinti ai României, retragerea de la post a Ambasadoarei României de la Roma pe motiv că nu a consultat şi nu a făcut front comun cu asociaţiile româneşti din Italia în demersurile pentru mărirea numărului de secţii de vot, nu a solicitat sprijinul asociaţiilor şi al societăţii civile din Italia pentru gestionarea secţiilor de votare, nu a implicat asociaţiile pentru a participa cu membri în secţiile de votare, nu a stabilit o rezervă de personal pentru membrii secţiilor de votare, nu a dispus amplasarea de grupuri sanitare în jurul secţiilor de votare, nu a făcut din timp demersurile necesare către primăria Romei pentru anularea restricţiilor de trafic pentru cetăţenii români. A chemat forţele de ordine (poliţia şi carabinierii) ca să înăbuşească şi să intimideze manifestaţiile de protest paşnic ale alegătorilor români.

În urma acestor acţiuni, Ambasadoarea României de la Roma, dna Dana Constantinescu poate fi acuzată de următoarele: îngradirea dreptului la vot a românilor din Roma şi din alte oraşe, gravă a imaginii României şi a românilor din Italia, neîndeplinirea sarcinilor care îi revin în calitate de Ambasador, daune fizice suportate de românii bătuţi de către poliţie şi alte acuzaţii la fel de grave.

ARI lansează campania pentru strângerea de semnături, petiţie prin care cerem Preşedintelui României, Klaus Iohannis, înlocuirea Ambasadorului României de la Roma.

Formularele completate cu datele personale vor fi centralizate fizic la sediul Asociaţiei Românilor din Italia – Roma (Via del Fringuello 50a 00169 RM) sau în format electronic (tabelele pot fi completate/semnate/scanate şi trimise la adresa de email info@associazionedeiromeni.it)”, se arată în scrisoarea deschisă.

  1. Rezolvarea problemei nu consta in schimbarea ambasadoarei Constantinescu din Italia ! , de ce nu le numiti interese persoanale sau interese de grup ,deturnarea adevaratei probleme nu fac altceva decat sa puna fara Românilor care au iesit la vot intr`o postura proasta ! Stim bine cine este de vina …..de ce sa dam vina pe altii ? Cu Fala in ziua de astazi nu se mai ajunge nicaieri !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.