Cea mai mare REȚEA de CONTRABANDĂ CU ȚIGĂRI din Ucraina, DESTRUCTURATĂ. Își avea CARTIERUL GENERAL la Arad

Cea mai mare REȚEA de CONTRABANDĂ CU ȚIGĂRI din Ucraina, DESTRUCTURATĂ. Își avea CARTIERUL GENERAL la Arad

Zeci de percheziții sunt efectuate, marți, în județele Arad, Timiș, Hunedoara, Suceava și Maramureș, în paralel, în cadrul unei ample operațiuni coordonate de procurorii DIICOT Timișoara. Este vizată o rețea de contrabandă cu țigări, o caracatiță uriașă, potrivit anchetatorilor.

Din probele administrate în cauză a rezultat că ţigările provenite din contrabandă erau achiziţionate în special de pe raza judeţului Suceava, fiind  transportate cu regularitate de 3-4 ori pe săptămână, în autovehicule prevăzute cu spaţii special amenajate, ulterior fiind depozitate la diferite adrese în vederea comercializării.

„În perioada august 2014 – februarie 2015, membrii grupării infracţionale au efectuat peste 24 de de transporturi, reuşind să achiziţioneze şi ulterior să comercializeze peste 150 baxuri ţigarete provenite din contrabandă, în valoare de aproximativ 250.000 euro”, au arătat reprezentanții DIICOT.

Acțiunea vizează destructurarea unei impresionante rețele de contrabandă, care, spun procurorii, își avea cartierul general la Arad.

Operațiunea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, care a beneficiat de suportul SRI Arad, de monitorizare a suspecților, a scos la iveală faptul că țigările de contrabandă erau introduse în țară pe la granița cu Ucraina, ulterior fiind preluate de membri ai grupării, care le transportau cu mașinile până în județele din vest. Aici marfa era depozitată în locații atent alese. În rețea era implicat și patronul unei firme de pază din Arad, care se ocupa pe de o parte de asigurarea pazei depozitelor, dar și de securitatea transporturilor de „marfă”.

Surse din cadrul anchetei arată că în timpul monitorizării au fost interceptate mai multe astfel de transporturi cu țigări de contrabandă dinspre nordul țării spre vest. Valoarea prejudiciului în acest dosar a fost calculate, până acum, la peste 1,2 milioane de lei.

  1. Degeaba!!! In cartierul Vlaicu, stau tiganii si vand tigari intr-o veselie. Te streseaza cu „va daaau cevaaa?” iar politia?? Pai, cand vine politia, tiganii se muta in spatele blocurilor iar cand politia sta „la panda” in spatele blocurilor, tiganii se muta in fata blocurilor si tot asa… Ei „niciodata” nu se intalnesc! Politia „niciodata” nu-i prinde! Va dati seama ce „RETEA”?? … :))

    Raspunde
  2. Parca politistii n-ar fuma pe gratis!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.