Ceartă pe crenvurşti la adunarea generală a acţionarilor de la Daimler, soldată cu intervenţia poliţiei

Ceartă pe crenvurşti la adunarea generală a acţionarilor de la Daimler, soldată cu intervenţia poliţiei

La adunarea generala a actionarilor Daimler AG de la Berlin, din 6 aprilie, s-a hotarat acordarea celor mai mari dividende din istoria concernului. In timp ce vestea cea buna era adusa la cunostinta unei sali pline, la bufetul de langa sala de sedinte, doi actionari ai marelui concern german, cotat la bursa, mai ca nu se trageau de par. 

Cearta a inceput de la crenvurstii oferiti de organizatori, ca sa le astampere foamea. De unde a pornit altercatia soldata cu injurii si interventia politiei? De la lacomie, bineinteles.

Pentru cei 5.500 de actionari veniti la adunare, unii dintre ei mai de departe, organizatorii au pregatit 12.500 de crenvursti fierti.

Socoteala ne da cam o pereche de crenvursti de caciula. Iata insa ca regula n-a fost luata in seama de toti.

In timp ce in sala se vorbea despre realizarile, strategia si perspectivele marelui concern german, notat la bursa, un actionar isi facea plinul.

„Un actionar al Daimler a luat la pachet, de mai multe ori, carnaciori de la bufet”, a explicat pentru N-TV.de o purtatoare de cuvant. O actionara aflata de fata la fapta, l-ar fi atentionat pe actionarul cel lacom, ceea ce a declansat o puternica altercatie verbala, soldata cu jigniri.

Comportamentul celor doi actionari a provocat chiar si interventia fortelor de ordine.

„Am chemat politia, ca sa faca pace”, a precizat Manfred Bischoff, seful consiliului de administratie al DaimlerChrysler AG. „A fost vorba despre crenvursti”, ar fi adaugat acesta, tragand cu ochiul, la intrebarile actionarilor contrariati.

Chiar daca Bischoff a incercat sa minimalizeze incidentul, acesta s-a soldat cu o plangere pentru injurii, facuta de actionara care l-a admonestat pe nesatul.

Pentru evitarea unor astfel de situatii jenante pe viitor, Bischoff a spus: „Fie avem nevoie de mai multi carnaciori, fie ii scoatem de tot”.

La adunarea generala a concernului Daimler de miercuri, actionarii au primit, pentru anul fiscal 2015, 3,25 euro dividende pe actiune (2,45 euro pentru actiunile „in reprezentare” – i.V.), se arata in comunicatul de presa de pe homepage-ul companiei.

Este vorba de „cea mai mare valoare a unei dividende a Daimler AG de pana acum”, se mai precizeaza in comunicat.

Suma totala incasata de actionari este de 3.477 milioane de euro, transferata joi, 7 martie, in conturile tuturor actionarilor care detineau actiuni Daimler pana in preziua acestui virament.

Articolul a apărut şi în Hotnews

Foto: Captura youtube (Arhiva)

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.