Cei care nu îşi plătesc la timp factura pentru apă vor fi executaţi silit

Cei care nu îşi plătesc la timp factura pentru apă vor fi executaţi silit

Legea nr. 241/2006 privind Serviciul de alimentare cu apă şi de canalizare a fost modificată, informează S.C. Compania de Apă SA.

Astfel, începând cu 30 iulie 2015, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a Legii 224/ 24.07.2015, conform art. 7^1, „factura individuală pentru serviciul de alimentare cu apă şi de canalizare constituie titlu executoriu”.

Conform acestei prevederi, la terminarea scadenţei, utilizatorii, persoane fizice sau juridice, pot fi executaţi silit pe baza facturii, fără să mai fie nevoie ca operatorul serviciului să apeleze la instanţele judecătoreşti. Utilizatorii au un termen de 45 de zile pentru plata facturilor de apă şi canalizare conform contractelor încheiate cu operatorul serviciului, S.C. Compania de Apă SA.

Toţi utilizatorii serviciului public de alimentare cu apă şi canalizare, care la termenul scadent nu au achitat factura, vor fi notificaţi, după care se va trece la executarea silită.

  1. c silit esti dus baieteee..cum sa t scoata din casa pt o plata la apa..aaa ka t judeci aia da..dar sa t scoata din casa.:!?!reporter d doilei

    Raspunde
  2. Compania de Apa- Canal are cel mai prost sistem de facturare.
    Sunt cu cel putin 10 ani in urma la acest capitol.

    Facturile se pot plati doar la caseriile lor sau la BRD ( comision 4 Ron). DE CE ?
    Toate facturile pot fi platite on-line sau la diferite magazine la punctele pay-point. Doar factura lor nu !

    Eu de exemplu stau in Zimand .
    In Zimand e astfel : in ultima Luni din luna vine o persoana si da facturile la camin ( nu sunt distribuite in posta la adresa ta ! ) , tot atunci trebuie sa platesti ! daca nu platesti atunci mergi la ei la sediu la Arad alta data sau la BRD ( 4 Ron) .
    Programul este de la 9 la 14 la camin in acea luna .
    Luni intre 9 si 14 toata lumea e la servici !

    Deci ?

    Sa ne zica Banatean sau cei de la Consiliu Judetean ce sistem e acesta si de ce nu putem primi in posta factura si aceasta sa poata fi platita ca orice factura normala ( Enel / RDS / Gaz / sau altele) .

    Bataie de joc ! Rusine Companiei de Apa Canal Arad si Consiliului Judetean Arad !

    Raspunde
  3. Pacat ca nu pot publica poze cu nisipul care ramane pe sitele robinetelor si pe care saptamanal il curat !

    Apa la Zimand e plina de nisip !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.