Proiectul privind ACORDAREA TICHETELOR pentru plata „after school”, ADOPTAT TACIT

Proiectul privind ACORDAREA TICHETELOR pentru plata „after school”, ADOPTAT TACIT

Plenul Camerei Deputaților a adoptat tacit, miercuri, propunerea legislativă pentru modificarea Legii Educației care prevede acordarea unor tichete în valoare de 200 de lei pentru plata serviciilor de tipul „Școală după școală” pentru elevii de clasele I- IV inclusiv.

Proiectul a fost inițiat de deputații PNL Raluca Turcan și Claudia Boghicevici.

În dezbaterile din plenul Camerei Deputaților, Raluca Turcan a făcut un apel către toate partidele parlamentare să urmărească proiectul la Senat și să-l voteze, astfel încât Guvernul să poată să aloce bani în legea bugetului de stat pe anul viitor.

„Programul ‘Școală după școală’ poate ajuta un milion de copii prin alocarea din partea statului a unui tichet valoric în vederea formării educației și supravegherii copiilor din învățământul primar. Acest proiect poate să sprijine sute de mii de familii care nu au cu cine să își lase copiii după finalizarea orelor de curs”, a precizat Raluca Turcan.

Valoarea tichetului este stabilită în funcție de indicatorul social de referință și se indexează anual cu indicele de inflație. El reprezintă un ajutor pentru fiecare elev și cuantumul acestuia va acoperi, integral sau parțial, costurile școlii sau ale organizațiilor non-guvernamentale care se vor ocupa de copii după finalizarea lecțiilor.

Tichetul se acordă pe baza unei cereri din partea părintelui sau a reprezentantului legal al copilului și se realizează pentru fiecare în parte, la sfârșitul fiecărui an școlar sau la momentul înscrierii la școală.

Proiectul ar urma să intre în vigoare începând cu anul școlar 2016 — 2017.

Camera Deputaților este primul for legislativ sesizat, decizia finală aparținând Senatului.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.