Cel mai INTELIGENT om din lume avea un IQ de 300, dar a murit ȘOMER! Cum a fost posibil

Cel mai INTELIGENT om din lume avea un IQ de 300, dar a murit ȘOMER! Cum a fost posibil

Cel mai inteligent om din lume avea un IQ de 300, știa 40 de limbi străine și a fost admis la Harvard la vârsta de nouă ani. Cu toate acestea, el nu a ajuns un om de succes.

William James Sidis s-a născut în anul 1898 într-o familie de imigranți ucrainieni evrei, care s-au stabilit în New York. Ambii părinți posedau o inteligență sclipitoare, însă William i-a depășit.

Pe când avea doar un an și jumătate, William știa să citească, iar la șapte ani studia șapte limbi strănie printre care latină, rusă, greacă, ebraică și o limbă inventată de el pe care a denumit-o Vendergood.

Părinții săi erau foarte mândrii de micul geniu și au vrut ca toată lumea să-i știe povestea.

A fost admis la Harvard la vârsta de nouă ani, însă conducerea universtății a considerat că este prea imatur emoțional, astfel că a început cursurile abia la 11 ani și a absolvit la 16.

Inteligența lui l-a făcut faimos, dar nu și fericit. El avea probleme cu propria identitate și nu îi plăcea deloc să fie înconjurat de oameni.

Toată lumea, mai ales părinții, aveau așteptări mari de la el, iar asta a pus o presiune imensă pe tânărul geniu.

William a lucrat ca profesor de matematică la o universitate din Texas, dar a renunțat după puțin timp.

Faptul că era deprimat și simțea că nu își găsește locul nicăieri i-au schimbat viața în rău. În loc să ajungă un om de succes, el s-a retras tot mai mult în lumea lui singuratică, rupând legătura chiar și cu părinții lui. S-a ocupat de scris, publicând lucrări științifice.

După ce a mai avut câtva locuri de muncă cu mult sub nivelul lui, la vârsta de 41 de ani a ajuns șomer și a murit în urma unui atac cerebral.

Sursa: todayifoundout.com

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.