Centenar coral românesc, pe scena Filarmonicii de Stat Arad

Centenar coral românesc, pe scena Filarmonicii de Stat Arad

Asociația Culturală „Cantarad” a organizat, în perioada 14-18 octombrie 2019, în Sala Festivă a Colegiului Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal” din Arad, un Masterclass de cânt și dirijat coral.

Acest curs, care face parte din programul cultural „Aradul cântă”, a fost susținut de prof.dr. Emanuel Pecingină, maestru corepetitor la Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” din București și formator dirijori-cor în cadrul programului național „Cantus Mundi”.

Masterclass-ul va fi urmat de două concerte la care vor performa și dirijorii masteranzi participanți la curs, iar programul este alcătuit exclusiv din muzică corală românească, după cum urmează:

–           Sâmbătă, 19 octombrie 2019, la ora 19:00, în Sala Mare a Palatului Cultural Arad;

–           Duminică, 20 octombrie 2019, ora 13:00, la Biserica „Nașterea Domnului” din Micălaca.

De-a lungul activității sale, maestrul Emanuel Pecingină a fost răsplătit cu numeroase distincții și premii, dintre care amintim: Madrigalist de onoare, Medalia jubiliară „Pro arte”, iar din partea admi¬nistrației prezi¬dențiale a României a primit, în anul 2013, distincția „Meritul Cultural” în grad de Cavaler. Din partea Episcopiei Caransebeșului a primit, ca recunoștință pentru concertul susținut pe soleea Catedralei Episcopale anul trecut, Medalia „Episcop Elie Miron Cristea”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.