Centrul Aradului se va transforma într-un ȘANTIER! Lucrări IMPORTANTE la clădiri, trotuare, drumuri și canalizare

Centrul Aradului se va transforma într-un ȘANTIER! Lucrări IMPORTANTE la clădiri, trotuare, drumuri și canalizare

Primăria are planuri mari pentru următorii doi ani, iar arădenii vor avea de a face cu schele, șantiere și circulație deviată în mai multe zone din centrul Aradului și nu numai.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă, proiectele care urmează să fie finalizate până în anul 2020. Acestea includ lucrări de reabilitare la școli, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, la trotuare, drumuri, la sistemul de termoficare și canalizare etc.

Acestă „regenerare urbană” va costa 35 de milioane de euro, dintre care 10 milioane sunt fonduri locale, iar 25 de milioane sunt fonduri europene.

„În următorii doi ani vom avea un număr foarte mare de șantiere, iar cea mai mare problemă a noastră va fi să dirijăm traficul. Avem școli importante în centrul orașului, dintre care unele intră în sistemul de reabilitare. Majoritatea lucrărilor de infrastructură vor fi finalizate în 2019”, declară edilul.

„Vom realiza canalizare în lungime de 5 km, în valoare de 11,2 de milioane de lei, vom introduce apă în valoare de 20 de milioane de lei pe 7,1 km, vom reabilita termoficarea, lucrare în valoare de 33 de milioane de lei, pe 5,5 km. Tot în această perioadă vom lucra la reabilitarea exterioară a Teatrului Clasic «Ioan Slavici», unde vorbim de o investiție de 17,2 de milioane de lei. De asemenea, se va lucra la trei colegii: Colegiul Preparandia, 4 milioane de lei, lucrare care se va recepționa în primăvara aceasta, Colegiul Economic, 18,2 milioane de lei valoarea lucrărilor și va începe anul acesta și reabilitarea Colegiului «Elena Ghiba Birta», în valoare de 15 milioane de lei. Pe școli vorbim în total de 37,2 de milioane de lei. Se vor reabilita două fațade pe Bulevardul Revoluției, la numărul 50 și numărul 74, unde nu avem încă valoarea. De asemenea, mai mulți cetățeni și-au depus cereri pentru autorizația de construcție, pentru mai multe zone de pe bulevard”, anunță Gheorghe Falcă.

De asemenea, se vor reface trotuarele de pe bulevard, dalele fiind înlocuite cu granit. Se va lucra și între liniile de tramvai, unde se află parcarea mediană. Primarul susține că circulația va fi deviată pe străzi adiacente când vor începe lucrările, adică în următoarele săptămâni.

„Acum vorbim de o reabilitare aproape totală în zona centrului, pentru că vorbim de apă 100%, vorbim de înlocuirea conductelor de canalizare, care datează de 110 ani, vorbim de refacerea integrală a trotuarelor, vom racorda canalizarea menajeră și cea pluvială, iar adiacent bulevardului vom lucra la termoficare, se înlocuiesc toate conductele cu altele noi care au alt nivel de izolație, pentru a nu se mai înregistra pierderi. Valoarea adunată a ceea ce se investește în centrul Aradului plus colateralele Vlaicu și Iuliu Maniu se ridică la suma de 35 de milioane de euro”, a concluzionat edilul Gheorghe Falcă.

 

 

 

  1. cu banii aruncați pe granit s-ar mai putea renova câteva fațade

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.