Milioane de șoferi vor scoate mai mulți bani din buzunare. Ce se MODIFICĂ în Codul Rutier

Milioane de șoferi vor scoate mai mulți bani din buzunare. Ce se MODIFICĂ în Codul Rutier

Noile modificări care vor fi aduse Codului Rutier vor afecta milioane de șoferi din România.

Astfel, la propunerea Consiliului Concurenței, poliţa RCA va fi încheiată direct pe numele şoferului şi nu pe cel al proprietarului, conform normelor europene.

Măsura îi va afecta în principal pe şoferii care şi-au înmatriculat maşinile pe numele părinţilor sau bunicilor pentru a plăti mai puţin, potrivit romaniatv.net.

Exemplu: „La 23 de ani, Robert are maşina înmatriculată pe numele tatălui său. În prezent, el plăteşte o poliţă de numai 550 de lei pe an, pentru că preţul asigurării se calculează în funcţie de experienţa la volan pe care o are proprietarul autoturismului. Ceea ce vrea Consiliul Concurenţei este ca asigurarea să fie calculată în funcţie de fiecare şofer în parte, şi nu doar de proprietar. Astfel că Robert, un conducător auto cu mai puţină experienţă, va ajunge să plătească 1.400 de lei pe an”.

Sursa: romaniatv.net

Loading...
  1. Intru-n fel e o.k. referitor la experienta si responsabilitatea de a fi la volan, dar in altul nu. Si anume, ce facem daca avem doar o masina in familie, dar toti membrii au permis de conducere ?. Platim 2-3-4 polite pentru aceiasi unica masina ?. Asta e O.K. ?. Avand o unica masina, sunt destule cazuri cand o persoana din familie conduce doar de cateva ori pe an sau poate niciodata. Ce facem, ii luam mii de lei poate pentru cateva drumuri de cativa kilometri ?

    Raspunde
  2. Jiji dragule, nu masina produce accidentul !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.