Centrul de Studii Iudaice „ACADEMICIAN NICOLAE CAJAL” al UVVG din Arad, reprezentat la Seminarul „Romania Training Seminar for the Prevention of Genocide and Mass Atrocity”

Centrul de Studii Iudaice „ACADEMICIAN NICOLAE CAJAL” al UVVG din Arad,  reprezentat la Seminarul „Romania Training Seminar for the Prevention of  Genocide and Mass Atrocity”

Secretarul de stat Alexandru Victor Micula a participat, recent, la deschiderea seminarului Romania Training Seminar for the Prevention of Genocide and Mass Atrocity, organizat de Ministerul Afacerilor Externe, Auschwitz Institute for Peace and Reconciliation și Institutul Diplomatic Român. Seminarul în domeniul politicii de prevenire a genocidului și crimelor în masă, s-a desfăşurat pe parcursul zilelor de 12 şi 13 octombrie 2017, la sediul Institutului Diplomatic Român, o continuare a programelor de formare profesională demarate în anul 2016, pe durata exercitării de către România a mandatului Președinției Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului/IHRA. Seminarul a fost destinat funcționarilor publici, membrilor lumii academice și ai societății civile, care au discernământul, capacitatea și responsabilitatea de a semnala situații în care apărarea dreptului la viață – și, deci, prevenirea unei situații de genocid sau crime în masă – are prioritate în fața oricărei alt tip de acțiune sau conduită. (conform comunicatului MAE: http://www.mae.ro/node/43605)

Centrul de Studii iudaice „Academician Nicolae CAJAL” din Arad, a fost invitat să desemneze un reprezentant la acest seminar, printr-o scrisoare adresată Directorului centrului, semnată de Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, centrul fiind astfel inclus în rândul instituțiilor din România care au avut o prestanță de excepție în anul 2016/2017, anul în care România a deținut Președenția IHRA (Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului). Președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, a acordat întregul sprijin pentru ca universitatea să poată fi prezentă la acest important seminar.  Reprezentantul desemnat al centrului a fost Emanuel-Marius Grec, absolvent al UVVG din Arad, specializările Istorie și Relații Internaționale și studii europene – membru al centrului – la ora actuală bursier al Universității din Heildelberg și al Institutului European „Paideia” din Stockholm.

Participarea Centrului de Studii Iudaice „Academician Nicolae Cajal” din Arad la acest important seminar internațional, este o dovadă a recunoașterii interne și internaționale a valorii centrului, valoare care a fost confirmată recent (perioada 2016/2017) în cadrul manifestărilor desfășurate în timpul Președinției Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (IHRA) deținută de România.

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.