Certificat verde și pentru persoanele care au trecut asimptomatic prin boală și au anticorpi (UPDATE)

Certificat verde și pentru persoanele care au trecut asimptomatic prin boală și au anticorpi (UPDATE)

Senatorul Ioan Cristina susține acordarea certificatului verde și persoanelor care au trecut asimptomatic prin boală.

Senatorul liberal Ioan Cristina consideră că prevederea legislativă privind introducerea obligativității certificatului verde pentru angajați trebuie să fie modificată printr-un amendament care să se refere și la persoanele care au trecut asimptomatic prin boala COVID-19.

Senatorul arădean spune că și persoanelor care au trecut asimptomatic prin boală și nu au fost înregistrate ca bolnave de COVID-19, dar care fac dovada faptului că au anticorpi printr-un buletin de analize, trebuie să li se acorde certificat verde.

„Consider că, în actuala formă, prevederea legislativă nedreptățește un număr foarte mare de persoane care au trecut prin boală fără ca măcar să știe, sau pe cele care au făcut forme foarte ușoare, au crezut că au o banală răceală și, în consecință, nici nu s-au prezentat la medic. Sunt de părere că toate aceste persoane, dacă își fac analizele și prezintă dovada faptului că au anticorpi, trebuie să fie puse pe picior de egalitate cu cele vaccinate”, a declarat senatorul arădean.

De remarcat, că senatorul Ioan Cristina este vaccinat inclusiv cu cea de a treia doză, fapt care nu-l împiedică, însă, să sancționeze nedreptatea care li se face persoanelor nevaccinate care au trecut prin boală.

UPDATE: Obligativitatea certificatului verde la locul de muncă a căzut la vot

Plenul Senatului a respins obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă.

Parlamentarii AUR și PSD au votat împotrivă.

Au fost 67 de voturi „pentru”, 60 „împotrivă” și 2 „abtineri”, însă, fiind lege ogranică era nevoie de 69 de voturi. (Sursa: Realitatea.net)

  1. Iată că Neluțu are o idee pertinentă, care ar rezolva problema multor români. Brava, băiete! Mai rămâne să fie legiferată și pusă în practică, ceea ce-i mult mai greu!

    Raspunde
  2. din pacate propunerea o sa fie calcata in picioare de ceilalti parlamentari

    Raspunde
  3. În sfârșit o abordare normala la nebunia asta.Cert.verde pt cei care au anticorpi care au trecut prin boală și peste 180 zile!

    Raspunde
  4. […] post Certificat verde și pentru persoanele care au trecut asimptomatic prin boală și au anticorpi appeared first on […]

    Raspunde
  5. din pacate cu o floare nu se face primavara….. alesii poporului sunt majoritatea niste vanduti!!!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.