Cherestea în valoare de zeci de mii de lei, confiscată de polițiștii arădeni

Cherestea în valoare de zeci de mii de lei, confiscată de polițiștii arădeni

Polițiștii arădeni au confiscat, la sfârșitul săptămânii trecute, cherestea în valoare de câteva zeci de mii de lei.

Inspectoratul de Poliție Județean Arad precizează că în seara de 4 decembrie polițiștii au fost sesizați despre un autocamion care se deplasa pe A1, dinspre Lugoj, cu o încărcătură de material lemnos. Autovehiculul a fost interceptat la kilometrul 517 și condus la sediul Biroului Poliției de Autostrăzi, fiind solicitați la fața locului polițisti din cadrul Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, reprezentanți ai Gărzii Forestiere Arad și ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier.

În urma verificărilor, s-a constatat că șoferul ansamblului rutier nu a introdus cartela în aparatul tahograf pentru înregistrarea timpilor de conducere, pentru acest fapt fiind sancționat cu amendă în valoare de 6.000 de lei.

După verificarea documentelor pentru transportul materialului lemnos s-a constat că materialul înscris în aviz nu corespunde cu încărcătura efectivă, fiind dispusă confiscarea celor 36 de metri cubi de cherestea, în valoare de aproximativ 30.000 de lei și indisponibilizarea semiremorcii cu care a fost transportată.

Totodată, a fost întocmit dosar penal pentru nerespectarea legalității privind transportul de material lemnos, conform art. 68 din Legea nr. 46/2008.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.