Cinci motive pentru a bea vin rose

Cinci motive pentru a bea vin rose

Când vine vorba de vin, fiecare anotimp este perfect pentru a-l savura. Fie că este vară sau iarnă, primăvară sau toamnă, vinul rose este băutura ușoară și răcoritoare perfectă. Consumul de vin rose mai ales primăvara și vara este minunat, deoarece este răcoritor, ușor și dulce pe gură.

Vinul rose este adesea subevaluat fără motive reale. În timp ce vinurile roșii și albe sunt cele mai populare de pe piață, vinul rose este adesea neglijat, deci disponibil la prețuri mai scăzute. Acest preț mai mic este motivul pentru care unii oameni compară cumpărarea vinului rose cu cumpărarea unui vin de slabă calitate, ceea ce reprezintă o concepție cât se poate de greșită. Dimpotrivă, adevărații experți în vin ar spune că există mai multe beneficii, demne de a cumpăra vin rose. Citiți mai departe pentru a afla de ce ar trebui să cumpărați o sticlă sau mai mult de rose, pentru următoarea dvs. întrunire de familie sau cină romantică sau pur și simplu pentru a savura un pahar sau două dintr-un vin bun, fără un motiv special.

Vinurile rose pot fi dulci și seci, cu o culoare rozie, până la roz vibrant. La fel ca vinurile roșii și albe, vinurile rose sunt făcute din struguri, în principal din soiuri roșii, dar pot fi și un amestec de struguri roșii și albi.

Procesul de producere a vinului și beneficiile pentru sănătate ale consumului de vin rose sunt similare cu cele legate de vinurile albe, inclusiv tensiunea arterială îmbunătățită și sănătatea cardiovasculară și antioxidanții puternici. Citiți mai departe pentru a afla mai multe.

Calorii și aromă

La fel ca și vinul alb, vinul rose are și el un conținut scăzut de calorii, ceea ce îl face băutura alcoolică perfectă, atunci când urmați o dietă restrictivă. Un pahar de vin Mateus, de în jur de 500 g, conține 82 de calorii, ceea ce îl face una dintre băuturile alcoolice cu cele mai puține calorii. Aroma sa proaspătă și clară îl face băutura perfectă pentru primăvară și vară. Puteți să-l împerecheați cu pui, paste sau câteva fripturi preparate pe grătar.

Rose și Resveratrol

Cel mai important beneficiu al vinului este resveratrolul, care se găsește în pielea strugurilor. Vinurile roșii au cel mai înalt nivel de resveratrol antioxidant, deoarece sunt fermentate cu piei. În comparație cu vinul roșu, vinurile rose și cele albe au un nivel mai scăzut de resveratrol, deoarece vinificatorii strecură pielea din struguri imediat sau la începutul procesului de producție. Cu toate acestea, unele vinuri rose, care sunt un amestec de vinuri roșii și albe, conțin mai mult resveratrol.

Beneficii fitochimice

Vinul rose conține o serie de compuși benefici care au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. De fapt, vinul rose conține polifenoli, care pot reduce semnificativ colesterolul rău sau LDL, precum și tensiunea arterială. Proprietățile antiinflamatorii conținute pot reduce, de asemenea, riscul de artrită reumatoidă. Cu toate acestea, toate beneficiile provenite din vinul rose sunt legate doar de consumul moderat.

Vin rose spumant

Băuturile cu bule au puterea de a îmbunătăți chiar și o cină neplăcută. Fiecare ocazie specială este sărbătorită cu o băutură acidulată bună, așadar de ce să nu faceți o schimbare și să încercați un vin rose spumant? Consumul de rose în formă acidulată este modalitatea perfectă de a vă surprinde persoana iubită și de sărbători dragostea, fără să fie nevoie de un motiv anume.

Vin Mateus – descoperă ofertele

Accesibil

Un vin excelent, la un preț excelent. După cum am spus, vinul rose este de obicei mai ieftin decât majoritatea soiurilor de vin roșu și alb. Vă puteți bucura de o aromă răcoritoare și clară la un preț pe care vi-l puteți permite (cine nu vrea să economisească bani și să se bucure în continuare de vin cu gust excelent?). Deoarece roseul este un vin atât de diplomatic și plăcut, nu va trebui să spargeți banca pentru a găsi un vin de rose de calitate. Una peste alta, vinul rose este o alegere bună pentru orice ocazie și orice buget.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.