Cinci noi linii de gardă la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, pe perioada Stării de Urgență

Cinci noi linii de gardă la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, pe perioada Stării de Urgență

Consilierii județeni au aprobat suplimentarea liniilor de gardă de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Este vorba despre cinci noi linii de gardă care vor funcționa pe perioada Stării de Urgență instituită pe teritoriul României.

„Am luat decizia de a înființa încă cinci linii de gardă, dintre care una continuă, pentru a funcționa în mod corespunzător în sectoarele care asigură prima linie în lupta cuCOVID-19. Aceste linii de gardă vor fi operaționale la Secția Clinică Medicină Internă 2, Secția Clinică ATI 1, Secția Boli Infecțioase Adulți cu sediul în Arad, str. Ștefan Cicio Pop, Secția Boli Infecțioase Adulți cu sediul la Promagistica, care a fost inclusă în Planul alb de organizare spitalicească și la Spitalul de campanie de la Expo Arad. Răspundem solicitărilor medicilor, asigurăm necesarul de aparatură și personal de specialitate, alocăm toate resursele de care dispunem pentru a face față situației dificile cu care ne confruntăm”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

În cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad funcționează 34 de linii de gardă destinate asigurării continuității asistenței medicale, astfel:

  • 21 linii de gardă destinate secțiilor și compartimentelor cu paturi;
  • 2 linii de gardă destinate Laboratorului clinic de analize medicale și Laboratorului clinic de radiologiei și imagistică medicală;
  • 2 linii de gardă destinate UPU-SMURD și UPU-Punct de lucru Sântana.
  • 9 linii de garda la domiciliu.
Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.