Senatorul Ioan Cristina: Trebuie să continuăm să creștem capacitatea de testare

Senatorul Ioan Cristina: Trebuie să continuăm să creștem capacitatea de testare

Senatorul PNL Ioan Cristina încurajează testarea cât mai multor persoane suspecte a fi infectate cu noul coronavirus, mai ales că zilele acestea a crescut capacitatea de efectuare a testelor în țara noastră.

„Începând din 13 aprilie capacitatea de testare a crescut la 5.000 de teste pe zi. Sigur că nu este suficient, dar să nu uităm că, inițial, România a început lupta cu noul coronavirus având o capacitate de testare de numai 600 de teste pe zi”, a spus senatorul arădean, adăugând: „Trebui să continuăm să creștem capacitatea de testare, să testăm din ce în cel mai multe persoane, pentru a putea lupta și mai eficient cu virusul”.

Potrivit senatorului, în momentul de față în România sunt 36 de centre de testare, ceea ce înseamnă un efort remarcabil din partea statului având în vedere că la izbucnirea epidemiei erau doar trei asemenea centre. „Tot acest efort al statului trebuie însă susținut de cetățeni printr-o conduită responsabilă, prin menținerea distanței sociale care să limiteze răspândirea coronavirusului”, a mai declarat Ioan Cristina.

  1. Din nou , senatorul 0 initiative legislative , macar de ar veni cu ceva de la el !

    Raspunde
  2. Toti oamenii normali sustin testarea la scara cat mai mare.Asta s-a trezit si el acuma dupa o luna.Ca sa nu mai zic ca la guvernare sunt colegii lui de partid.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.