Cine are nevoie de secțiunea “de uz casnic și curățenie” de la magazin, atunci când avem Coca-Cola?!

Cine are nevoie de secțiunea “de uz casnic și curățenie” de la magazin, atunci când avem Coca-Cola?!

Coca-Cola este cel mai valoros brand din istorie, și “Coca-Cola” este cuvântul al doilea cel mai recunoscut din lume, după “salut.”
Băutura în sine este o otravă pentru metabolismul uman. Coca-Cola este foarte aproape de nivelul de aciditate dintr-o baterie și prin urmare, poate curăța suprafețele echivalente și de multe ori mai bine decât multe din produsele de curățare de uz casnic toxice.
Este mai ieftin și mai ușor să cumperi Coca-Cola, în unele țări din lumea a treia decât de a avea acces la apa potabilă.

1. Curățarea bornelor de la bateria mașinii
Aciditatea băuturii Coca-Cola contribuie la curățarea petelor de coroziune de pe baterie. Aproape toate sucurile acidulate conțin acid carbonic, care ajută la scoaterea petelor și dizolvă depozitele de rugină. Turnați puțin suc acidulat pe bornele și papucii bateriei, lăsați-l să acționeze, apoi curățați murdăria lipicioasă rezultată folosind un burete umed.

2. Te scapă de rugină
În urma unor teste s-a constatat că această băutură răcoritoare este un excelent dizolvant de rugină. Pentru a îndepărta rugina, tot ce trebuie să faci este să scufunzi obiectele mâncate de rugină în Cola, să le lași peste noapte și să le cureți a doua zi. Proprietățile Colei determină îndepărtarea mult mai ușoară a particulelor de rugină.

3. Cratițe și oale arse
Curăță o cratiță arsă turnând Cola peste ea și punând-o la fiert.

4. Curăță vasul de toaletă
Daca vasul de toaleta se impune a fi curatat si nu sunt produse specifice la indemna, un pahar de Coca-Cola iti va fi de folos. Trebuie sa-l torni pe locul cu pricina, astepti o ora sa-si faca efectul, dupa care freci energic cu peria de toaleta si gata.

5. Pot fi slăbite suruburile înțepenite
Nu va mai luptati cu suruburile ruginite care nu se mai desfac. Puteti folosi un Coca-Cola pentru a le slabi. imbibati o carpa in lichid si tamponati zona pentru cateva minute.

6. Detergent pentru ferestre
Cand te apuci de curatenia de primavara si/sau de iarna, ai putea avea un nou aliat: Coca Cola! Sucul poate fi folosit pentru a indeparta petele de pe geamuri. Din nou, acidul citric continut de Cola se va dovedi foarte util, mai ales daca ai pete greu de indepartat. Inmoaie o carpa in Cola si apoi purcede la stergerea ferestrei (poti sa aplici metoda si la geamul de la masina).

7. Poze în stil “Sepia”
Fa o poza sa arate ca una invechita, in stil sepie, frecand usor suprafata fotografiei cu o carpa imbibata in Cola (nu prea mult ca sa nu se ude rau si sa se deterioreze); usuc-o repede.

8. O cadă mai curată
Ca si in cazul toaletei, pentru aceasta operatiune ai nevoie de un pahar de Coca-Cola. Toarna pe un burete, pe care il vei folosi apoi pentru a curata cada de pete.

9. Curățarea monedelor
Daca aveti ca hobby colectionarea de monede vechi, folositi Coca-Cola pentru a va curata comoara. Puneti monedele pe o farfurioara si inmuiati-le in cola, acestea vor straluci. Bineinteles ca, pentru monedele rare si foarte valoroase, e bine sa achizitionati substante special destinate acestui scop.

10. Sos în mâncăruri
Coca Cola poate fi intrebuintata si la gatit! Daca o amesteci cu sos Barbeque, poti obtine o marinata minunata pentru pui. Zaharul din suc va oferi o crusta delicioasa, in timp ce acidul citric ii va oferi o aroma placuta.

11. Balsam pentru par
Daca ți-ai vopsit părul iar culoarea ți se pare prea intensă, toarnă Coca-Cola peste el și vei obține mai multă luminozitate. Ai grijă însă să scoți cea mai mare parte de acid înainte (agită o sticlă care mai are cam jumătate din cantitate și desfă capacul usor pentru a elibera aerul; repetă de câteva ori).

12. Scoateți grăsimea și sângele de pe haine
Puneți puțin Coca-Cola, de preferință ceva mai închis la culoare, pe pată, lăsați-l să acționeze timp de 10 minute, după care băgați haina în mașina de spălat. Petele ar trebui să iasă încă de la prima spălare.

13. Prelungirea vieții florilor
Nu aruncați ultimele guri de Coca-Cola: turnați aproximativ 1/4 ceașcă în apa din vaza cu flori. Zahărul din băutură le va prelungi viața. Dacă însă aveți o vaza transparentă, adaugați o băutură incoloră, de genul apei tonice.

14. Gel de duș
Dacă te vei afla vreodata în postura nefericită de a fi victima duhorii unui sconcs, vei putea scăpa rapid de mirosul oribil făcând un duș cu Coca Cola! Toarnă-ți o sticla de Cola pe tot corpul și lasă sucul să acționeze timp de câteva minute, după care treci la dușul propriu zis.

15. Fierbătorul
Dacă mai folosește cineva așa ceva curățarea poate fi ușoară. Toarnă Cola în fierbător și lasă-l așa peste zi. Vei descoperi că aceasta va îndepărta depunerile de piatră.

16. Ochelari mai curați
O metodă bună de a curăța ochelarii, dacă pui puțin Coca-Cola pe un burete și îl folosești pentru a-i scăpa de petele de orice fel, s-ar putea să ai succes. La fel se întâmplă și în cazul geamurilor și a obiectelor din sticlă.

17. Desfundarea țevilor
Scurgerea chiuvetei pare obturată și nu aveți în casă nici o soluție adecvată pentru desfundat? Turnând conținutul unei sticle de 2 litri de Coca-Cola, efectul este garantat.

18. Analgezic
Chimicalele din Coca Cola se pot dovedi foarte eficiente atunci când ești pișcat de o meduza. Durerea poate fi îndepărtată dacă torni un pahar de Coca-Cola peste locul în care ai fost înțepat. Alternativa la anumite meduze este urina.

19. Melcii din grădină
Dacă vrei să scapi de melcii din grădină, pune pe pământ mai multe farfurii întinse, mari, cu Cola; melcii vor fi atrași de mirosul dulce și odata ce vor intra în ele nu vor mai putea ieși.

20. Scoate petele de ulei de motor
Dacă și mașina ta mai lasă din când în când pete de ulei în garaj, trebuie să ai în vedere o sticlă de Coca-Cola atunci când faci curățenie. Toarnă din belsug peste locul afectat, lasă-l să se usuce pentru o vreme, iar apoi sterge energic cu o cârpă.

21. Calmant pentru stomac
Din câte se știe, un pahar de suc calmează un stomac agitat. Ai grijă însă, ca înainte de a aplica acest remediu, să lași sticla deschisă pentru cel puțin o jumătate de oră pentru a-i permite astfel acidului să iasă.

22. Curăță bijuteriile
Curăță bijuteriile punându-le într-un pahar cu Cola. Freacă-le apoi cu o periuță și clătește-le.

23. Un gazon mai verde
Nu prea ești multumit de felul în care arată gazonul tau? Folosește și niște Coca-Cola atunci când îl uzi și vei vedea cum în scurt timp acesta se va înviora, iar culoarea sa, se va intensifica.

24. Scoaterea gumei de mestecat din par
Țineți suvița respectivă într-un castronel cu putină Cola. Lăsați-o la înmuiat câteva minute, apoi clătiți.

25. Un bronz mai rapid
Sunt persoane care susțin că puțină Coca-Cola aplicată pe piele te va ajuta să te bronzezi mai repede și mai profund, în sensul că nu se va curăța foarte repede.

Coca-Cola este incontestabil un produs foarte util. Cheia este să-l folosești în scopuri potrivite.

sursa:tvlinks

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.