Protest spontan la Tarom: Mai multe zboruri de pe Otopeni au fost ANULATE sau ÎNTÂRZIATE!

Protest spontan la Tarom: Mai multe zboruri de pe Otopeni au fost ANULATE sau ÎNTÂRZIATE!

Mai multe curse interne Tarom, cu destinația Oradea, Cluj Napoca, Satu Mare şi Baia Mare nu au decolat, luni dimineaţă, de pe aeroportul Henri Coandă din Bucureşti. Unele zboruri au fost anulate, iar altele prezintă întârzieri. Pasagerii nu au primit explicaţii, dar li s-a spus că pot returna biletele sau îşi pot reprograma zborurile.

Totodată, zborurile Tarom spre Madrid și Barcelona înregistrează mici întârzieri din cauza unei greve spontane declanșată de piloții Tarom, nemulțumiți de salariile lor.

De asemenea, au fost anulate curse cu destinaţia Bucureşti de la Târgu Mureş, Sofia, Iaşi, Chişinău, Baia Mare şi Oradea.

Oficialii Tarom au confirmat că piloţii care operează aeronave ATR pe zboruri interne au declanşat un protest spontan, fiind nemulţumiţi de salarii. Piloţii se plâng de faptul că primesc mai puţini bani decât cei care operează zborurile externe. În condițiile în care TAROM funcționează cu un număr fix de angajați, dacă unul dintre aceștia este bolnav, nu există piloți de rezervă, iar avionul rămâne la sol.

Duminică dimineața, piloţii de pe aeronavele Airbus s-au declarat inapţi de zbor, motivând că au probleme cu stomacul. Oficialii Tarom negociază cu piloţii şi însoţitorii de zbor contractul colectiv de muncă. Negocierile se poartă de mai mult timp, fără să se ajungă la o înţelegere.

Pe de altă parte, două zboruri Air France care făceau legătura între Bucureşti şi Paris vor fi anulate din cauza grevei declanşate de angajaţii companiei.

Un oficial din Ministerul Transporturilor a declarat că „Nu e grevă, se îngreunează circulația”.

Foto: airclicks.net

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.