Cine sunt arădenii care primesc titlul de Cetățean de Onoare în cadrul singurului eveniment organizat de Zilele Aradului

Cine sunt arădenii care primesc titlul de Cetățean de Onoare în cadrul singurului eveniment organizat de Zilele Aradului

În cadrul întâlnirii festive a Consiliului Local al Municipiului Arad din acest an – singurul eveniment care a putut fi organizat de ziua orașului în contextul generat de pandemia de coronavirus – vor fi conferite o serie de titluri şi distincţii personalităților cu merite profesionale remarcabile.

Anul acesta se vor acorda două titluri de Cetățean de Onoare al Municipiului Arad. Unul dintre ele va fi înmânat scriitorului Gheorghe Schwartz, pentru merite profesionale remarcabile, precum și pentru importanta sa contribuție la fondul cultural, iar cel de-al doilea va reveni directorului general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Arad, dr. Gheorghe Domșa, în semn de recunoaştere şi preţuire pentru realizările profesionale deosebite prin care a contribuit la ridicarea prestigiului municipiului Arad precum și pentru dedicarea cu care s-a implicat în prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, informează Primăria.

Titlul PRO URBE va fi acordat fizicianului de renume mondial, dr. Anamaria Effler, pentru contribuția adusă la dezvoltarea fizicii moderne precum și pentru ridicarea prestigiului învățământului preuniversitar arădean.

Alte treisprezece personalități arădene vor primi Diploma de Excelență pentru merite profesionale remarcabile, precum și pentru interesul consecvent de promovare a Municipiului Arad. Este vorba despre actorul păpușar Adina Teodora Doba (Domeniul Artei Dramatice), artiștii plastici More Anamaria Șaghi, Maria Furnea, Adrian Sandu, Elena Boțan și artistul fotograf Nelu Scripciuc (Domeniul Artelor Vizuale), inspectorul școlar Emilia Sorițeu, directorul Colegiului Economic, Monica Băltărețu și profesoara Livia Marinescu (Domeniul Învățământ), antrenorul Liptak Martin, arbitrul Ioan Igna și fotbalistul Marcel Coraș (Domeniul Sport) și, nu în ultimul rând, cel de-al treisprezecelea titlu de excelență va ajunge la economistul Fekete Carol.

Şedința solemnă a Consiliului Local Municipal va avea loc pe platoul din fața Palatului Administrativ, vineri 21 august 2020, cu începere de la ora 20.00.

 

  1. Probabil Domsa a fost pus in aceasta insiruire doar ca sa-i stirbeasca recunoasterea tarzie a domnului Schwartz. Todeauna pnl-ul a avut grija ca intr-un sir de maestri sa mai puna si un maistru.

    Raspunde
  2. Domșa este un politruc oportunist și carierist, mascat în profesionist medical. Pe când titlul de CO pentru Doru Orban, Alin Văcean, Petru Cuvinean de la CTP sau alți slugoi ai puterii locale?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.