O nouă DECLARAȚIE PE PROPRIE RĂSPUNDERE, obligatorie pe timpul stării de alertă

O nouă DECLARAȚIE PE PROPRIE RĂSPUNDERE, obligatorie pe timpul stării de alertă

Ministerul Sănătății a publicat un nou model de declarație pe proprie răspundere în cadrul unui proiect, care ar urma să fie aplicat odată cu începerea noului an școlar.

Elevii, profesorii și părinții deopotrivă se pregătesc pentru începerea noului an școlar, care vine cu o serie de măsuri foarte stricte.

Ministerul Sănătății a făcut publice aceste reguli, printre care se numără: purtarea obligatorie a măștii în timpul orelor de către profesori și elevi; igiena riguroasă a mâinilor; copiii care au în familie cu afecțiuni respiratorii nu vor avea voie să participe la cursuri; părinții vor semna o declarație pe proprie răspundere.

Potrivit Proiectului de Ordin inițiat de Minister care acum se află la transparență, declarația prevede faptul că familia nu a avut cazuri de infectări cu coronavirus, iar copiii nu au avut simptome în ultimele 14 zile.

Dacă proiectul intră în vigoare, părinții vor semna pe proprie răspundere aceste declarații, „la începutul fiecărui ciclu de prezență fizică în spațiul școlar” și își acumă obligația de a nu trimite elevul la școală dacă prezintă simptome specifice infecției cu COVID-19.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.