Circul privind Monumentul Marii Uniri nu s-a încheiat! VA AJUNGE sau NU la Arad până la 1 Decembrie

Circul privind Monumentul Marii Uniri nu s-a încheiat! VA AJUNGE sau NU la Arad până la 1 Decembrie

După ce s-a tot jucat „ping-pong” cu responsabilitatea privind Monumentul Marii Uniri, se pare că și acum, la numai două luni până la Ziua Națională, situația acestuia este tot „în aer”.

Deși s-a ales locația cu chiu cu vai, după multe certuri și nemulțumiri ba din partea sculptorului, ba a aleșilor locali, ba a cetățenilor, se pare că șansele ca monumentul să fie montat până la 1 decembrie sunt extrem de mici.

Gheorghe Falcă a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă, faptul că momentan Ministerul Culturii nu are fonduri pentru fundație, lucru pentru care ar fi vinovat social-democratul Mihai Fifor.

„Am văzut că ministrul Culturii a confirmat la audierea din partea Comisiei de Cultură, că Monumentul Marii Uniri va veni la Arad până în data de 25 noiembrie, iar toată lumea s-a bucurat. Vă informez că la intervențiile domnului Fifor, Ministerul Culturii nu a primit bani pentru a se realiza fundația de la Ministerul de Finanțe. E foarte ușor de verificat, se vede în proiectul de rectificare bugetară. Astfel vom vedea cine este pentru ca Aradul să aibă asemenea investiții și cine le oprește. Din ce am înțeles, din aparatul Ministerului Culturii, intervenția a fost făcută în cadrul ședinței de guvern, când s-a acordat Universității «Aurel Vlaicu» din Arad o nouă clădire, atunci a cerut să se scoată fundația spunând că Primăria trebuie să realizeze fundația pentru un obiectiv al ministerului, iar ministrul de Finanțe s-a conformat. Așteptăm acum ca ministrul Culturii să-și îndeplinească obligațiunea transmisă în Comisia de audieri, și-a asumat un termen de realizare a acestui monument”, spune primarul municipiului Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.