CJA cumpără microbuze electrice pentru 41 de școli din județ

CJA cumpără microbuze electrice pentru 41 de școli din județ

După un prim lot de 24 de microbuze electrice, Consiliul Județean Arad (CJA) cumpără încă 17 autovehicule pentru următoarele localități: Ineu, Lipova, Pecica, Nădlac, Sebiș, Curtici, Păuliș, Șagu, Beliu, Bocsig, Cermei, Pilu, Conop, Cărand, Archiș, Hășmaș, Șilindia.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Promovarea unui transport sustenabil și nepoluant pentru elevii din județul Arad’’ finanțat de Administraţia Fondului pentru Mediu.

Prin programul privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea cantităţii de emisii de gaze cu efect de seră, Consiliul Județean Arad va cumpăra încă un lot de microbuze nepoluante pentru școlile din județ, utilizate pentru transportul elevilor. Potrivit caietului de sarcini, microbuzelor pot fi electrice sau hibrid. Prin proiect ar fi existat si posibilitatea de a fi alimentate cu gaz natural comprimat.

În cadrul proiectului vor fi achiziţionate 17 microbuze electrice pentru următoarele UAT-uri: Ineu, Lipova, Pecica, Nădlac, Sebiș, Curtici, Păuliș, Șagu, Beliu, Bocsig, Cermei, Pilu, Conop, Cărand, Archiș, Hășmaș, Șilindia.

Valoarea alocată Județului Arad este 25.000.000 lei.

Un alt lot de 24 de microbuze electrice va fi cumpărat de Consiliul Județean pentru scolile din județ, procedura de achiziție fiind demarată și încărcată în SEAP. Valoarea contractului de finanțare este, în acest proiect, de 30,1 milioane lei.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

  1. Este o veste excelenta pentru comunitatea noastra! Eforturile Consiliului Judetean Arad de a promova un transport sustenabil si nepoluant in judet sunt remarcata prin achizitionarea a 17 microbuze electrice pentru elevii din mai multe localitati. In plus, faptul ca exista si posibilitatea de a fi alimentate cu gaz natural comprimat este o masura excelenta pentru protejarea mediului inconjurator. Felicitari Presedintelui CJA, Iustin Cionca, pentru semnarea acestui contract de finantare si speram sa vedem mai multe astfel de proiecte in viitor! Bravo judetul Arad!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.