CJA oferă sprijin pentru copiii cu nevoi educaționale speciale

CJA oferă sprijin pentru copiii cu nevoi educaționale speciale

În Arad va fi implementat un proeict ce are drept scop sprijinul copiilor cu nevoi educaționale speciale, aflați la distanță față de Municipiul Arad.

Consilierii județeni arădeni au aprobat, joi, participarea Consiliului Județean Arad, prin Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Arad, în proiectul „Și tu ai dreptul să zâmbești!”, alături de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Arad.

Proiectul este inițiat de specialiștii în învățământul special și special integrat din cadrul ISJ Arad și presupune, în principal, desfășurarea de intervenții educative complexe, în sprijinul copiilor cu nevoi educaționale speciale, aflați la distanță față de Municipiul Arad.

„Am aprobat acest parteneriat derulat în folosul copiilor cu nevoie speciale. Deși în județul Arad se desfășoară diferite programe educaționale remediale și terapeutice pentru copii, mulți dintre aceștia nu au acces fie din cauze materiale, fie datorită transportului. Se intenționează ca în cadrul acestui proiect să fie cooptați și părinții, oferindu-se, astfel, sprijin de specialitate și un cadru de socializare prielnic nevoilor copiilor. Consiliul Județean Arad, prin CJRAE Arad va asigura o parte din fondurile necesare amenajării spațiilor și transportul copiilor spre acestea și va sprijini, dacă este cazul, și din punct de vedere logistic implementarea proiectului”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.