CJA vrea finanțare europeană pentru Centura de sud-est a municipiului

CJA vrea finanțare europeană pentru Centura de sud-est a municipiului

Aradul ar putea beneficia de deschiderea unei noi sesiuni de finanţare din fonduri europene, pe care Guvernul o pregăteşte în vederea evitării riscului de dezangajare pentru perioada de programare 2014 – 2020.

Potrivit Consiliului Județean Arad, în acest sens se are în vedere o finanțare pentru Centura de sud-est a Aradului, care va lega autostrada, în Aradul Nou, de Vladimirescu. Proiectul, a cărui valoare estimată este de 38 de milioane de euro, prevede un pod peste Mureş şi pasaj peste calea ferată şi va ajuta la decongestionarea circulaţiei în Arad precum şi la scurtarea timpului petrecut în trafic.

„Există deja un draft al OUG prin care se deschide o nouă sesiune de finanţare a proiectelor din fonduri europene. Aradul are şanse foarte mari de a beneficia direct, prin finanţarea centurii de sud-est, aflată acum pe lista de rezervă, o prioritate a zonei noastre. Este o veste foarte bună pentru arădeni, finanţarea unui proiect de o asemenea anvergură va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării Aradului. Este un proiect de infrastructură major, care va fluidiza traficul şi va ajuta la o variantă de ocolire a Aradului, scoate mare parte a traficului greu din Vladimirescu, va fi o variantă la îndemână pentru arădenii din comunele aflate în apropierea municipiului. În acelaşi timp, această investiţie însemnă un implus pentru economia locală, prin investiţii şi crearea de noi locuri de muncă”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

  1. foarte bine accesati fonduri europene aratati-le celor de la ciuma rosie ca se poate.

    Raspunde
  2. De toata mocirleala esti , ma Bilciule , te lauzi cu lucruri facute de altii ? adica esti de tot balciu si budhigaleala !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.