CJP Arad anunță modificări legislative la contribuţiile de asigurări sociale

CJP Arad anunță modificări legislative la contribuţiile de asigurări sociale

Casa Județeană de Pensii (CJP) Arad anunță persoanelor care au încheiat contract de asigurare socială cu instituția, în baza Legii nr. 263/2010, că au fost introduse unele modificări legislative la contribuţiile de asigurări sociale.

„În conformitate cu prevederile articolului nr. 36 din Legea nr. 263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, baza lunară de calcul a contribuţiei de asigurări sociale pentru persoanele asigurate în baza unui contract de asigurare socială prevăzute art. 6, alin. (2), o constituie venitul lunar asigurat înscris în contractul de asigurare socială, dar nu mai puţin decât valoarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

Potrivit art. 1 din Hotărârea de Guvern nr. 900 din 28 septembrie 2023, pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, începând cu data de 1 octombrie 2023, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, se stabileşte la suma de 3.300 lei lunar.

Conform art. 138 din Legea nr. 227/2015, privind codul fiscal cu modificările şi completările ulterioare, cota de contribuţie de asigurări sociale pentru persoanele fizice care au calitatea de angajaţi sau pentru care există obligaţia plăţii contribuţiei de asigurări sociale este de 25%.

Ţinând cont de prevederile legale mai sus menţionate, anunţăm persoanele asigurate în sistemul public de pensii pe bază de contract de asigurare socială, încheiat cu Casa Judeţeană de Pensii Arad, al căror venit asigurat înscris în contractul de asigurare este mai mic decât valoarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, că începând cu data de 01.10.2023, venitul lunar asigurat înscris în contractul de asigurare socială este de 3.300  lei, iar cuantumul lunar al contribuţiei este de 825 lei”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Casa Județeană de Pensii Arad.

Foto: Arhivă, carcater ilustrativ

  1. RUSINE SA LE FIE!!EU AM DOAR 1 AN DE ARMATA SI AM COTIZAT INAINTE VREO 6 LUNI.CUM ADICA?BATA-VA DZEU CU LEGILE VOASTRE TAMPITE,MOARTEA SA VA AJUNGA.BINE CA AU PENZII SPECIALE LA 49 DE ANI ORDINARII.DUBLE.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.