Claudia Boghicevici: „CJ Arad a invitat autorităţile din Moneasa şi investitorii la o consultare despre viitorul staţiunii”

Claudia Boghicevici: „CJ Arad a invitat autorităţile din Moneasa şi investitorii la o consultare despre viitorul staţiunii”

Consiliul Judeţean Arad a organizat astăzi o amplă consultare publică despre viitorul staţiunii Moneasa.

Întâlnirea a fost moderată de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad,  Claudia Boghicevici. Au fost invitaţi să participe autorităţile publice de la Moneasa, primarul, viceprimarul, consilierii locali, parlamentarii de Arad, consilieri judeţeni, reprezentanţii mediului de afaceri din turism, agenţii de turism şi cele două universităţi arădene.

Participanţii au apreciat că această consultare a fost una dintre cele mai oportune şi utile exerciţii de dialog despre staţiunea Moneasa, în ultimul deceniu şi jumătate. Potrivit unui comunicat al CJA, declaraţia îi aparţine generalului Vasile Heredea, proprietarul pensiunii Cerbul Albastru.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Claudia Boghicevici, a declarat: „Consiliul Județean organizează consultări publice pentru realizarea noii strategii de dezvoltare turistică a județului Arad. Moneasa este singura stațiune de interes național din județ și ne dorim să discutăm pe marginea proiectului de dezvoltare a acesteia. La finalul consultărilor, în faza de realizare a strategiei, ar trebui să înțelegem cu toții intenția administrației locale și a cetățenilor – ce își doresc de la Moneasa, cum văd direcția în care trebuie să se îndrepte această stațiune. O văd ca pe o destinație pentru vârstnici, ca pe o destinație pentru agroturism, pentru turismul balnear, pentru turismul montan, pentru turismul medical? Care este segmentul de turiști pe care administratorul stațiunii, respectiv Primăria Comunei Moneasa, îl vizează – turiști tineri, vârstnici, străini, români, să ne putem cu toții forma o părere despre viitorul acestei stațiuni. Stațiunea Moneasa nu are un efect numai asupra dezvoltării comunei Moneasa. O vedem ca un motor de dezvoltare al întregului județ, în condițiile să fie gestionată adecvat și cu viziune. În țară avem exemple de succes la care ne putem raporta. Unul este Sovata. Avem exemple de succes și în străinătate. Acestea sunt astăzi atracții pentru turiști, fiindcă administrația respectivelor stațiuni a avut un concept și a urmărit implementarea sa. Acest concept îl căutăm și la Moneasa și am decis să contribuim, prin consultări publice, la găsirea celei mai bune soluții. Dezvoltarea stațiunii Moneasa o vedem numai într-un parteneriat între comună, județ și minister. Pentru asta însă este nevoie de comunicare și de înțelegerea cât mai bună a intențiilor fiecăruia din acest triunghi.”

În cadrul evenimentului şi-au expus pe larg punctul de vedere cu privire la staţiunea Moneasa, primarul comunei, Ioan Herbei, deputatul Florin Tripa, consultantul Adrian Ballai, oameni de afaceri, universitari, aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean.

Peste 50 de persoane au participat la consultare, dintre care aproximativ 20 au formulat puncte de vedere pe marginea subiectului dezbătut.

Consiliul Judeţean a susţinut ideea organizării unei Organizaţii de Management al Destinaţiei la Moneasa, formată din administraţia locală şi mediul de afaceri, care să promoveze cu prioritate staţiunea şi obiectivele locale.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.