Mai multe articole din rubrica "" ↑

Claudia Boghicevici: „Victoria forţelor pro-europene la alegerile din Republica Moldova, un succes istoric”

Claudia Boghicevici: „Victoria forţelor pro-europene la alegerile din Republica Moldova, un succes istoric”

Deputata PNL de Arad Claudia Boghicevici a transmis un mesaj de „La mulţi ani” tuturor românilor, cu ocazia Zilei Naţionale de 1 Decembrie. Aceasta consideră că sărbătorirea Zilei Naţionale din acest an a avut o semnificație aparte, făcând referire la votul istoric din 16 noiembrie, dar și la rezultatele alegerilor din Republica Moldova, în urma cărora partidele pro europene au ieșit victorioase: „Întreaga Românie poartă haine de sărbătoare în acest început de săptămână. Ne-am bucurat cu toții de ziua de 1 Decembrie, ziua Marii Uniri a tuturor românilor”.

Deputata a punctat contextul istoric al Marii Uniri: „Acum 96 de ani, popoarele din Austro-Ungaria și-au proclamat dreptul la autodeterminare, după un război sfâșietor. Acest elan a făcut posibil ca după capitularea Germaniei pe frontul de Vest, românii din Transilvania să adopte Rezoluția Națională de la Alba Iulia pe 1 Decembrie și să proclame unirea cu România. Oamenii soseau din toate regiunile țărilor române cu trenul, cu căruțele, călare sau pe jos, îmbrăcați în straie de sărbătoare și purtând steaguri tricolore. Cei 100.000 de români prezenți au proclamat înfăptuirea unității naționale ca un triumf al libertății românești. Această libertate este o valoare fără de preț la care, după cum am văzut pe 16 noiembrie, românii din toate colțurile lumii nu au renunțat”.

„De acest 1 Decembrie românii au sărbătorit victoria ţării împotriva lipsei de respect, a ignoranței și a nepăsării. Aceste vicii colective ale clasei politice și-au găsit în sfârșit leacul. Speranța românilor a renăscut. Este timpul ca noi, politicienii, să ne mobilizăm toate eforturile pentru a ne reconstrui țara pe alți piloni: dreptate, prosperitate, respect. E timpul să ne apucăm serios de treabă așa cum a spus și președintele ales al românilor, Klaus Iohannis. Politicienii trebuie să înțeleagă că oamenii îi aleg pentru a gestiona resursele în beneficiul tuturor, nu în beneficiul individual. Iar atunci când românii vor fi mulțumiți, și noi, politicienii, vom trăi cu adevărat acel sentiment înălțător de a ne fi servit țara, așa cum au făcut-o eroii momentului Marii Unirii din 1918. Sper ca în 2018, când vom aniversa 100 de ani de la Marea Unire, România să fie cât mai aproape de țara pe care ne-o dorim cu toții”, a afirmat Claudia Boghicevici (foto).

„Mai avem însă un motiv în plus de mare bucurie, care face din ziua de 1 Decembrie un eveniment cu adevărat special: rezultatele alegerilor din Republica Moldova. Frații noștri de peste Prut, odată parte a României dodoloațe, au ales un parlament cu viziuni pro occidentale. Ei au ales să continue făgașul normal pe care s-a așezat țara și să urmeze calea integrării europene și a apropierii de Occident. România le va fi cu siguranță partenerul cel mai puternic și de nădejde în acest demers”, a completat Claudia Boghicevici.

Loading...
  1. Foarte bine ca au castigat proeuropenii

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.