CLM a RESPINS plângerea formulată de Alin Văcean, cu privire la comisia de evaluare a managementului Filarmonicii

CLM a RESPINS plângerea formulată de Alin Văcean, cu privire la comisia de evaluare a managementului Filarmonicii

Alin Văcean, managerul Filarmonicii de Stat Arad, a depus o plângere prin care a solicitat revocarea, ca nelegală, a unei hotărâri a Consiliului Local Municipal privind constituirea comisiei care urma să îl evalueze. Această plângere a fost respinsă astăzi, în cadrul unei ședințe publice extraordinare a CLM.

Văcean a cerut recuzarea din comisia de evaluare, respectiv de soluționare a contestațiilor, pe Radu Popa, dirijor, fost director la Filarmonica din Giurgiu, supleant în comisia de evaluare, precum și pe Sabin Păutza, dirijor „Orchestra Radio”, titular în comisia de soluționare a contestațiilor. El susține că obiectivitatea acestora este pusă la îndoială din cauza conflictelor care au avut loc între ei.

De asemenea, Alin Văcean solicită revocarea ca nelegală a hotărârii invocate şi pentru motivul că respectivele comisii ar fi trebuit numite prin dispoziţie a Primarului, şi nu prin hotărâre a Consiliului Local.

În cadrul ședinței publice extraordinare a CLM care a avut loc astăzi, s-a votat în unanimitate respingerea acestei plângeri, ca neîntemeiată. Comisia de evaluare a fost constituită legal, prin hotărâre a Consiliului Local Municipal, care este autoritate deliberativă și are asemenea atribuții, iar cei doi membri din comisie nu pot fi recuzați deoarece îndeplinesc toate condițiile necesare pentru a face parte din comisia de evaluare.

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.