COD GALBEN în județul Arad: Ploi torențiale, VIJELII și GRINDINĂ

COD GALBEN în județul Arad: Ploi torențiale, VIJELII și GRINDINĂ

Meteorologii din cadrul ANM au emis o avertizare de cod galben pentru mai multe județe, inclusiv Arad.

Astfel, în intervalul 14 august, ora 18:00 – 15 august, ora 10:00, în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei, precum și în nord-vestul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

De asemenea, codul galben este valabil și în intervalul 15 august, ora 10:00 – 16 august, ora 10:00, când în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Potrivit ANM, manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala, sâmbătă, pe arii restrânse și în sud-estul țării, iar duminică, din nou, în majoritatea regiunilor.

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.