COLECTIV / Protestatarii arădeni şi-au făcut publice REVENDICĂRILE. Ce-i mână în LUPTĂ

COLECTIV / Protestatarii arădeni şi-au făcut publice REVENDICĂRILE. Ce-i mână în LUPTĂ

Organizatorii protestului Colectiv din Arad şi-au făcut publice revendicările. Aceştia spun că alegerile anticipate nu sunt o soluţie în acest moment şi că PNL, PSD, UDMR, UNPR şi UDMR sunt partide compromise total. De asemenea, militează pentru un parlament bicameral, dar cu mai puţini parlamentari. Protestatarii îl vizează şi pe primarul Gheorghe Falcă, co-preşedintele PNL Arad, despre care spun că este „un exponent de vârf al actualei clase politice, unul din ultimii baroni locali rămaşi în funcţii.”

Iată ce ne-au transmis reprezentanţii străzii:

„Vrem să precizăm din capul locului câteva idei. E posibil ca să nu le împărtăşiţi cu toţii, dar noi în asta credem:

  1. Alegerile anticipate nu sunt o soluţie în acest moment; nu se va face decât o rotire de cadre şi îi vom vedea miniştri pe Blaga, Gorghiu, Falcă, Predoiu sau Videanu.
  2. Vrem un guvern de tehnocraţi care să ofere stabilitate şi să organizeze alegerile de anul viitor, atât cele locale cât şi cele parlamentare.
  3. Ar fi o copilărie să credem că oamenii ieşiţi în stradă, chiar şi cei mai capabili dintre ei, vor putea fi numiţi în posturi cheie la conducerea ţării peste noapte.
  4. E nevoie de organizare, de implicare, de înfiinţarea a noi partide, diferite între ele, pentru ca fiecare să se regăsească într-unul din ele. În urma modificării legislaţiei, e nevoie de DOAR 3 oameni pentru înfiinţarea unui partid.
  5. În acest moment PNL, PSD, UDMR, UNPR şi UDMR sunt partide compromise total. Pentru a fi credibile, trebuie să se reformeze total.
  6. E fals că toţi politicienii sunt răi, că oricine s-a implicat vreodată în politică e un ticălos corupt.
  7. Parlamentul unicameral nu e potrivit pentru Romania. E nevoie de un parlament BI-CAMERAL, ca cel actual, dar mult restrâns. Un parlament unicameral poate mult mai uşor să facă abuzuri, mai ales dacă ar avea aceeaşi culoare majoritară cu preşedintele.
  8. Primarul Aradului e un exponent de vârf al actualei clase politice, unul din ultimii baroni locali rămaşi în funcţii. Chiar dacă a candidat pentru PD, PDL, MCL, ACL sau PNL, persoana nu s-a schimbat, e tot aceeaşi incapabilă să accepte alte păreri.
  9. În Arad foarte multor oameni le e teamă să iasă din case din cauză că baroniada locală e cea mai puternică din ţară, iar caracatiţa aceasta se întinde în tot judeţul şi are în componenţă primari, directori de instituţii, funcţionari, firme de casă. De data asta oamenii trebuie să aibă curaj şi să se implice. Nu mai are de ce să vă fie frică. Trăim un moment crucial şi dacă îl vom rata şi pe acesta, copiii noştri vor fi nevoiţi să plece din ţară sau să lupte pentru aceleaşi cauze din nou.
  10. Dorim revenirea la sistemul de vot prin care primarii şi preşedinţii de consilii judeţene sunt aleşi în mod democratic, din două tururi. Actualul sistem de vot, doar dintr-un singur tur, e total nedemocratic şi favorizează cele două mari partide”.
  1. pot sa spun doar jos cu Falca imbogatitul naibii

    Raspunde
  2. Atata poti,imbecilule! Societatea romaneasca nu se va face bine nici daca Obama ar fi presedinte la cata prostime pe metru patrat exista in tara asta! La Arad,precum in Vaslui si Teleorman,prostime cata frunza cata iarba. Dixit si….la abecedar,toti ca tine!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.