Comitetul Local de Combatere a Bolilor, convocat pentru a discuta despre situația PESTEI PORCINE AFRICANE

Comitetul Local de Combatere a Bolilor, convocat pentru a discuta despre situația PESTEI PORCINE AFRICANE

Prefectul Județului Arad, Florentina Horgea, a convocat, în data de 13 septembrie 2018, Comitetul Local de Combatere a Bolilor, la sediul Instituției Prefectului – Județul Arad, pentru discutarea situației epidemiologice generate de virusul pestei porcine africane.

La ședința de lucru au participat, pe lângă membrii Comitetului, parlamentarii arădeni Dorel Căprar, Florin Tripa și Adrian Todor, precum și reprezentanți ai societăților comerciale având ca obiect de activitate creșterea suinelor.

Prefectul Județului Arad, Florentina Horgea, a prezentat, la începutul ședinței, principalele măsuri luate în ultimul timp pentru prevenirea proliferării virusului pestei porcine africane, respectiv: închiderea târgurilor de animale, circularele trimise unităților administrativ-teritoriale, întâlnirea de la Moneasa cu administratorii fondurilor de vânătoare, fiind prezenți și primarii din localitățile limitrofe cu județul Bihor, respectiv reprezentanții Gărzii Forestiere.

În cadrul întâlnirii s-a hotărât să se organizeze întâlniri constante, la nivel local, cu unitățile locale de sprijin și medicii veterinari concesionari pentru conștientizarea populației asupra pericolului PPA, urmând a se distribui și materiale informative.

În încheiere, reprezentanții DSVSA au informat Comitetul despre controalele efectuate la majoritatea fermelor de creștere a porcinelor, acestea respectând în totalitate măsurile de biosecuritate din protocoalele încheiate; s-a subliniat, o dată în plus, că la nivelul județului Arad nu au fost semnalate focare de pestă porcină.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.