COMOARA ASCUNSĂ din Pădurea Ceala de care puțină lume știe (GALERIE FOTO)

COMOARA ASCUNSĂ din Pădurea Ceala de care puțină lume știe (GALERIE FOTO)

Pădurea Ceala este o oază de relaxare și aer curat pentru arădenii care iubesc natura și doresc ca în timpul liber să scape de poluarea din oraș. Fie că te plimbi cu bicicleta sau pe jos, poți alege din mai multe trasee prin pădure.

Ceea ce multă lume nu știe este că unele dintre aceste trasee duc și la obiective turistice, unele mai cunoscute, altele mai puțin sau deloc, cum este Cetatea Ceala.

Această cetate a fost menționată în documente încă din anul 1486. După 30 de ani a fost cucerită de către cetele țărănești conduse de Gheorghe Doja, în 1551 a fost ocupată de trupe turcești iar în 1595 a fost cucerită de trupele conduse de Mihai Viteazul.

Încă din anii 1600 cetatea se afla într-o stare avansată de degradare, iar ultima mențiune documentară a fost făcută în anul 1725.

Cetatea nobiliară Ceala a avut o formă dreptunghiulară, însă din păcate tot ce a mai rămas din sistemul ei defensiv este valul de pământ și șanțul de apărare.

Un lucru important de menționat este faptul că în această zonă au fost descoperite monede romane și obiecte din ceramică vechi de mai multe secole.

Rămășițele Cetății Ceala pot fi vizitate urmând traseul de biciclete marcat cu un „C” albastru.

 

 

 

  1. Poate daca dadeati si coordonatele, era mai fain..

    Raspunde
  2. Aradul dispune de multe locuri interesante , care ar trebui identificate , reabilitate si prezentate aradenilor.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.