Compania de Apă Arad, amendată cu 50.000 de lei!

Compania de Apă Arad, amendată cu 50.000 de lei!

Garda de Mediu a dispus măsuri pentru remedierea unor probleme și a amendat Compania de Apă Arad SA cu 50.000 de lei, în urma unei sesizări și a buletinelor de analiză depuse de USR Arad.

Conform răspunsului primit de USR, în cadrul controlului s-au efectuat noi analize și s-au măsurat în diverse puncte ale canalului Mureșel depășiri de până la 70 de ori ale unor parametri reglementați.

„Au fost identificate ape pluviale cu caracter fecaloid menajer, evacuate permanent în canalul Mureșel de Compania de Apă prin evacuarea neconformă (ilegală) din strada Șezătorii, principala sursă de poluare a canalului Mureșel identificată. Compania de Apă gestionează rețeaua de canalizare pluvială primită de la Primăria Municipiului Arad, pe bază de proces verbal de predare-primire în administrare și exploatare. În zona Intim au fost decopertate și refăcute capacele de cămine situate pe zona carosabilă, care erau acoperite inițial cu asfalt. S-a identificat și a fost sigilat by-passul pentru descărcarea de ape menajere în canalul Mureșel. S-a mai dispus, printre altele, revizuirea autorizației de mediu a SC Compania de Apă Arad SA, conformarea la condițiile de calitate a apelor evacuate în canale deschise, realizarea de stăvilare/vane la evacuările în canalul Mureșel, eliminarea evacuărilor de ape uzate menajere prin realizarea de racorduri la canalizarea menajeră”, spun cei de la USR Arad.

Răspunsul la sesizarea făcută de USR îl puteți găsi AICI.

Loading...
  1. Solutie simpla:
    1. Mureselul trece la 50 m de statia de epurare, prin urmare trebuie deviat ca sa treaca prin statia de epurare si apele sale sa fie epurate. (uitati-va pe o harta daca nu credeti..)
    2. Se intubeaza toata partea de Muresel care nu este intubata, creinduse mult teren cu destinatia de parc sau pentru rechinii imobiliari.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.