Compania de Apă Arad va încasa în plus peste UN MILION ȘI JUMĂTATE DE EURO în urma MAJORĂRII prețurilor la APĂ ȘI CANALIZARE

Compania de Apă Arad va încasa în plus peste UN MILION ȘI JUMĂTATE DE EURO în urma MAJORĂRII prețurilor la APĂ ȘI CANALIZARE

După majorarea prețului pentru serviciul de salubrizare a localităților, arădenii s-au trezit și cu facturile majorate la serviciul de alimentare cu apă și cel de canalizare.

Astfel, asociațiile de proprietari au primit facturi majorate începând cu luna august, majorarea fiind aprobată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canalizare Județul Arad.

„Votul consilierilor locali nu are nici o valoare în fața hotărârilor luate în cadrul aceastei asociații, formată din 62 de Unități Administrativ Teritoriale reprezentate de primari, care culmea votează scumpiri care afectează viața celor care i-au votat”, precizează Dorina Lupșe, președinta Uniunii Locale a Asociaţiilor Locative (ULAL) Arad.

Dacă până acum majorările erau de aproximativ 3-4 bani/mc, de această dată majorarea este de 60 bani/mc. Astfel că un metru cub de apă și canalizare costă 7,98 lei/mc, compus din preț apa rece 3,88 lei și tarif canalizare 4,10 lei, față de 7,38lei/mc, preț plătit de arădeni până în această lună. Această majorare este una destul de mare pentru consumatorii casnici, mai ales că această scumpire va contribui și la majorarea metrului cub de apă caldă de consum.

„Scumpirea acestei utilități publice nu aduce nici o îmbunătățire acestui serviciu, din contră, mărtuie stau avariile rețelelor, precum și inundațiile repetate ale trotuarelor, străzilor și pivnițelor condominiilor în special. Această majorare a prețului la apă potabilă și tarifului pentru canalizare aduce o suma frumușică la bugetul Companiei de Apă Arad. Dacă facem un mic calcul și înmulțim 0,60 lei/mc cu 12.859.864 mc/an, livrat și facturat, suma care intră în plus, începând din această lună august, în contul Companiei de Apă Arad este 7,715 milioane lei = 1,57 milioane euro.  Se simte vreo îmbunătățire pentru beneficiar? Precizăm că acestea nu sunt ultimele măriri de tarife care vor avea loc în anul curent, prețurile utilitaților vor crește în continuare”, mai adaugă Dorina Lupșe.

  1. […] post Compania de Apă Arad va încasa în plus peste UN MILION ȘI JUMĂTATE DE EURO în urma MAJORĂRII … appeared first on […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.