Compania de Apă, de la 1896 la 2016. Câți arădeni beneficiază de apă și canalizare

Compania de Apă, de la 1896 la 2016. Câți arădeni beneficiază de apă și canalizare

Compania de Apă Arad a aniversat 120 de ani de alimentare cu apă în sistem centralizat. Evenimentul a fost marcat în cadrul unui simpozion la care au fost invitate oficialităţi locale, directori ai companiilor de apă din ţară dar şi din Ungaria, primari şi viceprimari din judeţ, reprezentanţi ai Asociaţiilor de proprietari dar şi angajaţi ai Companiei de Apă.

Istoricul Companiei dar şi proiectele desfăşurate cu fonduri europene în ultimii ani au fost prezentate de directorul Companiei de Apă, ing. Gheorghe Bănăţean. Astfel, dacă în 1896 au fost racordate la reţeaua de distribuţie primele 60 – 70 de case din Arad iar reţeaua măsura 34 de km, în prezent, la sistemul de alimentare cu apă al municipiului Arad, inclusiv localităţile învecinate sunt racordate 275 de mii de persoane, adică 97%, iar în judeţul Arad Compania de Apă deserveşte 118 mii locuitori.

Directorul Companiei de Apă Arad, ing. Gheorghe Bănăţean a ţinut să multumească, la ceas aniversar, tuturor celor care au ajutat la dezvoltarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă: „Este datoria noastră să le mulţumim tuturor celor care au muncit sau muncesc în breasla noastră, suntem recunoscători pentru colaborarea cu unităţile administrative teritoriale, cu colegii de breaslă din ţară dar şi din străinătate şi vrem să extindem recunoştinţa noastră către clienţii Companiei de Apă, care ne ajută să alegem cele mai bune atitudini şi proceduri”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.