COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 01.12.2018 – 31.07.2020 orașul Nădlac în calitate de lider de proiect în parteneriat cu orașul Sântana din Romania respectiv cu orașele Elek și Doboz din Ungaria a implementat proiectul – „Improve cross-border cooperation between public institutions of Nădlac – Sântana – Elek – Doboz”, cod proiect ROHU-181.

Obiectivul general al proiectului este cooperarea armonioasă și reală între instituțiile publice din Nădlac, Santana, Elek și Doboz, legate de obiectivul specific al programului, îmbunătățirea cooperării transfrontaliere între instituții.

Unul dintre principalele rezultate așteptate ale proiectului este îmbunătățirea serviciilor pentru populația din Nădlac, Sântana, Elek și Doboz prin modernizarea sălii de ședințe din Nădlac, a sălii multifuncționale din Elek și Sântana și a terenului de sport din Doboz.

Valoarea totală a proiectului este 296.890,00 EUR, împarțindu-se astfel: 72.710 EUR pentru orașul Nădlac, 74.980 EUR pentru orașul Sântana, 71.580 EUR pentru orașul Elek, 77.620 EUR pentru orașul Doboz.

Pentru mai multe detalii și informații suplimentare: oraș Nădlac, Str. 1 Decembrie, Nr. 24, tel. 0257/474.325, e-mail: office@primaria-nadlac.ro.

Programul Interreg V-A România-Ungaria este destinat finanţării unor proiecte comune româno-ungare care abordează nevoi identificate pe ambele laturi ale graniţei şi care necesită o abordare comună, precum şi soluţii inovative, contribuind astfel la dezvoltarea sustenabilă a zonei eligibile. Programul este o continuare a programelor de cooperare transfrontalieră implementate în regiune şi dispune de un buget total de aproximativ 232 milioane euro, din care, 189 milioane de euro, reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională. Zona eligibilă a programului cuprinde judeţele Satu Mare, Bihor, Arad şi Timiş pe partea română a graniței, respectiv, judeţele Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés şi Csongrád pe partea ungară a acesteia.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.