Concert aniversar la Filarmonică, de Ziua Culturii Naționale

Concert aniversar la Filarmonică, de Ziua Culturii Naționale

Filarmonica de Stat Arad anunţă că „Programul Eminescu continuă seria de evenimente ale lunii ianuarie, reluând ca în fiecare an, de Ziua Culturii Naționale, câteva dintre cele mai frumoase texte poetice, îmbrăcate în forma sonoră a vocii acompaniate”.

„De o delicatețe și luminozitate comparabilă cu aceea a lumii colindelor, cântecele pe versuri de Eminescu îi invită pe cei care iubesc muzica și poezia la o emoționantă întâlnire cu liedurile sau valsurile de inspirație românească, elegantele compoziții  purtând semnătura clasicilor Gheorghe Dima, Aurel Eliade, Tudor Flondor,  Ioan D. Chirescu, Sabin Drăgoi, sau a acelora care au îmbrățișat  limbajul muzicii romantice în deceniile mai apropiate: Vasile Spătărelu, Vasile  Timiș,  Livia Teodorescu Ciocănea”, informează reprezentanţii Filarmonicii.

Pianistul Sorin Dogariu, soprana Mirela Cusursuz, baritonul David Buzgău și corul academic dirijat de Robert Daniel Rădoiaș îl au ca invitat al serii de marți, 15 ianuarie 2019, în concertul de la ora 19, pe actorul Valentin Voicilă.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.