Florin Tripa: „CJA și Compania de Apă trebuie să renunțe la TAXA pe apa de ploaie“

Florin Tripa: „CJA și Compania de Apă trebuie să renunțe la TAXA pe apa de ploaie“

Guvernul României a eliminat prin OUG, la finalul anului 2018, obligația utilizatorilor serviciilor publice de apă și canalizare de a suporta costurile generate de colectarea, transportul, epurarea și evacuarea apelor pluviale, anunță deputatul social-democrat arădean, Florin Tripa.

Asta după ce, în vară, legislația a fost modificată, în sensul că s-a dat posibilitatea autorităților locale care dispun de resurse să îi scutească de această plată pe clienții operatorilor de servicii de apă și canalizare, suportând-o din bugetul local, spune deputatul.

„La sfârșitul anului trecut, Guvernul României a modificat dispozițiile legale, care obligau operatorii serviciilor de apă și canalizare să factureze apa meteorică. Acum, autoritățile locale și județene pot opta dacă facturează acest serviciu sau nu. Este încă o măsură care vizează reducerea cheltuielilor românilor cu serviciile de apă și canalizare, după ce de la 1 ianuarie 2019 a fost redus și TVA-ul la 9 la sută, pentru aceste servicii. Având în vedere aceste modificări legislative, solicităm Consiliului Județean Arad și Companiei de Apă să renunțe la acest bir pus anul trecut pe spatele cetățenilor, cu votul consilierilor județeni PNL. Compania de Apă are suficiente resurse pentru a funcționa la parametrii normali, ba chiar își permite să plătească zeci sau poate sute de salarii pentru clientela PNL. În aceste condiții, nu vedem de ce ar mai fi nevoie ca CJA și Compania de Apă să mențină aceste taxe și să împovăreze și mai mult arădenii, care plătesc și așa printre cele mai mari prețuri din țară la apă și canalizare“, declară deputatul PSD Florin Tripa.

  1. Dl Psd nu esti informat deloc , nu te pricepi deloc la manipulari ca si la predici de altfel, pentru luare la cunostinta ,s-a modicat pretul tinand cont de reducerea TVA.Am crezut ca anunti pe aradeni despre ” PROIECTUL DE BUGET”si ca nu mai luati bani de la ARADENI.

    Raspunde
  2. PSD trebuie da renunte la „TAXA PE LACOMIE” la SALARII SI PENSII NESIMTITE.PSD trebuie sa faca reforma administrativa si sa reduca aparatul administrativ.sa ,reduca numarul parlamentarilor.

    Raspunde
  3. DEPUTAT de doi bani . SIMPLU nu poate mai mult ,va rog sa-l intelegem.

    Raspunde
  4. Dupa mine compania face si lucruri bune.
    Necazul este ca sunt multe aspecte ascunse de populatie-care oricum nu conteaza din pacate.
    Dupa mine preturile sunt mari, fata de realizari.
    Comunitati intregi sunt lipsite de apa si canalizare. Prescriptiile pentru canalizare mi se par excesive si stufoase.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.