Concerte, fotografie, expoziţii şi multe altele la Media Art Festival Arad

Concerte, fotografie, expoziţii şi multe altele la Media Art Festival Arad

Expoziția principală de la Atrium Mall, etajul 1, Magazin Mixt cuprinde 80 de artiști români și internaționali. Sunt expuse instalații video, multimedia, fotografie, obiect, proiecții video și instalatii sonore. Secțiunile Magazinului Mixt sunt: Cinemagic (proiecție de film experimental de autor), Radio Lounge (intervenții sonore), The Bedroom (intervenție arhitecturală a grupului l’ENE), și salonvideo_clip (o selecție de 10 videoclipuri ale unor artiști internaționali).

Deschiderea Magazinului Mixt va avea loc în data de 16 octombrie începând cu ora 18:00, urmată de un concert live al formației Soare Staniol. In 17 octombrie de la 11:00 va avea loc un atelier teoretic unde 11 critici și curatori de artă contemporană vor susține o sesiune de comunicări.

foto remx 1

A doua locație a festivalului este la Muzeul de Artă Arad, Str. Gh. Popa de Teiuș 2-4, et. 2, unde grupul kinema ikon, sub coordonarea lui George Sabau prezintă al 2-lea proiect Wunderkammer: Apparatus, o instalație cu aparate din epoca pre-cinema transformate în lucrari interactive.

foto remx3

A treia locație este la Timișoara, la Casa cu Lei, Piața Unirii 6, unde intreg festivalul este pre-zentat ca o agenție în care fiecare artist din expoziție este prezent cu un dosar de presă. Proiectul face parte din Bienala Art Encounters.

În Piața Avram Iancu, în apropierea spațiului de artă alternativă – cafeneaua KF – artistul gH. a vopsit în culoarea roz un stâlp de iluminat public – ca semn de marcaj, ca un punct care unește expozițiile care au loc în acest moment în Arad: R.E.M.X la Atrium Mall, kinema ikon la Muzeul de Artă si First Cut la TEBA.

foto remx

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.