Ioan Crişan: „Vladimirescu n-a avut viceprimar timp de un an din cauza acțiunilor politice ale Prefectului”

Ioan Crişan: „Vladimirescu n-a avut viceprimar timp de un an din cauza acțiunilor politice ale Prefectului”

 

Ioan Crișan, primar al comunei Vladimirescu și vicepreședinte al PNL Arad, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că instituția pe care o conduce a fost nevoită să funcționeze un an de zile fără viceprimar, din cauza acțiunilor politice ale Prefectului Cosmin Pribac. Totodată, Ioan Crișan a menționat că Primăria Vladimirescu a câștigat în cele din urmă procesul cu Instituția Prefectului Județului Arad și în această speță.

„Înainte de toate, aș vrea să spun că Primăria Vladimirescu a câștigat procesul în care Instituția Prefectului a atacat Hotărârea nr. 103/24.10.2014 a Consiliului Local Vladimirescu, hotărâre prin care a fost ales un nou viceprimar. Nu este primul proces pe care Primăria Vladimirescu îl câștigă cu Instituția Prefectului, condusă de un prefect care acționează numai la comnezile PSD, partidul care l-a numit în funcție. Din păcate, aceste acțiuni politice ale prefectului ne fac să pierdem timpul aiurea, timp prețios care ar trebui îl petrecem în slujba cetățenilor care ne-au ales, nu să umblăm prin tribunale pentru niște decizii politice. În acest caz, am fost nevoit ca, timp de un an de zile, să fac și treaba pe care o face în mod normal un viceprimar, dar nu asta este problema, ci faptul că, alergând prin tribunale, am pierdut timp prețios pe care trebuia să-l aloc funcției mele de primar.”

Ioan Crişan a mai adăugat: „De ce spun că acțiunea Prefectului este politizată?! Luați spre exemplu cazul comunei Macea sau cazul comunei Felnac, unde de asemenea au fost aleși doi noi viceprimari, în locul unora ai PSD, și unde același Prefect a atacat în instanță deciziile consiliilor locale. În același timp, luați cazul de la Păuliș, unde în primă fază Prefectul a atacat Hotărârea prin care Consiliul Local intenționa schimbarea viceprimarului, dar pe urmă s-a dat bătut. De ce? Pentru că, între timp, cei din PSD nu au mai fost interesați de soarta domnului Turcin, care în baza Ordonanței 55 a decis să părăsească PSD și să treacă în PNL. Un alt motiv pentru care putem spune că aceste acțiuni ale Prefectului au conotație politică este faptul că toate aceste cazuri sunt tratate cu celeritate. Adică toate celelalte acțiuni pe care ar trebui să le aibă Prefectul sunt lăsate deoparte pentru a acționa la comanda politică a PSD.”

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.