Concurs naţional de POVESTIRE ROMÂNEASCĂ în UNGARIA (GALERIE FOTO)

Concurs naţional de POVESTIRE ROMÂNEASCĂ în UNGARIA (GALERIE FOTO)

Asociaţia Culturală „Mihai Purdi” din Otlaca-Pustă, condusă de Eva Bocsor Karancsi, în colaborare cu Primăria din localitate, a organizat zielel trecute cea de a V-a ediţie a Concursului naţional de povestire românească „Mihai Purdi”.

Concursul a avut loc la Căminul Cultural din localitatea Otlaca-Pustă, din judeţul Bichiş (Bekes). La concurs au participat elevi de şcoală generală şi liceu, de la şcolile din comunitatea românească din Ungaria în care se învaţă limba română. Pentru concurs, copiii de la fiecare instituţie de învăţământ au avut sarcina să pregătească o scenetă din poveştile lui Mihai Purdi, povestitor în grai românesc originar din Otlaca-Pustă, de la naşterea căruia se împlinesc anul acesta 110 ani.

La manifestare au fost prezenţi, între alţii, Florin Vasiloni, consulul general al României la Gyula, Gyorgy Simonka, deputat în Parlamentul Ungariei, şi Elvira Ardelean, primarul localităţii Otlaca-Pustă.

Au fost prezenţi elevi şi profesori de la şcolile din Gyula, Micherechi, Bătania şi Aletea, grupurile de elevi punând în scenă interpretarea poveştilor „Câlţu Bătrânu”, „Urâtu şi frumoasa satului” şi „Petrică cu trei purcei”.

Juriul a acordat premii tuturor participanţilor.

În final, interpretele de folk Livia Daniel şi Angela Doroţ, originare din Chitighaz, au susţinut un recital, printre melodiile prezentate fiind una în primă audiţie: „La casuţa cu poveşti”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.